Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a sfătuit cu Raul şi Huntelaar şi îşi deschide academie de fotbal! ”Acest concept nu există în România” | EXCLUSIV

S-a sfătuit cu Raul şi Huntelaar şi îşi deschide academie de fotbal! ”Acest concept nu există în România” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Fotbalul românesc mai ”câştigă” o academie, în vara lui 2024!

În vara lui 2024, fostul internaţionalul român Ciprian Marica (38 de ani) îşi va deschide Academie de Fotbal ce îi va purta numele, pe care o va construi după un concept atipic pentru România.

Ciprian Marica îşi deschide Academie de Fotbal

Fostul atacant doreşte să se bazeze mai mult de individualizare, pentru a ”sparge” mitul antrenamentelor comune, aşa cum se obişnuieşte în România, unde atacanţii şi fundaşii au aceleaşi îndatoriri în pregătire.

Ciprian Marica a recunoscut că s-a sfătuit cu foştii săi colegi de la Schalke 04, Raul Gonzalez şi Klaas-Jan Huntelaar, care i-au împărtăşit cele mai constructive sfaturi culese de la Real Madrid şi Ajax Amsterdam.

  • Cei mai buni jucători pe care îi va ”produce” vor fi trimişi, apoi, la Academia Gheorghe Hagi şi Farul Constanţa, acolo unde Ciprian Marica este şi acţionar minoritar.

În vară, vom lansa Academia de fotbal Ciprian Marica, care va fi relaţionată cu Academia de Fotbal Farul şi Academia Gică Hagi, acolo unde vârfurile vor avea o continuitate.

Încerc un alt model de şcoală de fotbal, cum am văzut că nu există în România, dar există afară. Nu inventez eu lucruri. Cred eu că e foarte important lucrul pe compartimente, individual, pe poziţia în teren.

Cred eu că mentalitatea astea a şti să joci - am copilărit cu ea - dacă ajungi în poziţia de fundaş, să ştii să joci acolo. Nu cred în mentalitatea astea, chiar dacă te întâlneşti foarte rar cu ea.

Din punctul meu de vedere, atacantul, mijlocaşul, fiecare trebuie să aibă antrenamente specifice, individuale, încă de la o vârstă fragedă.

Ulterior, încerc şi sper să şi reuşesc, un lucru foarte important, care nu există la noi: alimentaţia. De a putea să le dai măcar masa de după antrenament, poate chiar şi cea de dinainte, dar să fie controlată.

Adică, făcută de un nutriţionist, făcută pentru un sportiv de performanţă. Nu înţelegem cât de importantă este alimentaţia. Fiecare corp are nevoie de o anumită alimentaţie. Dacă nu înţelegem acest lucru, este greu să vorbeşti de performanţă.

Sper ca până în vară să vin cu această Academie, care să fie altceva. Am tot vorbit cu foştii mei colegi. Cu Raul, care este antrenor la echipa secundă a celor de la Real Madrid, cu Klaas-Jan Huntelaar, care e la Ajax şi îmi povesteşte la ce lucrează acolo”, a declarat Ciprian Marica, pentru Orange Sport.

VIDEO: Ciprian Marica îşi deschide academie de fotbal

Afla mai multe despre: huntelaarraulciprian maricaacademie fotbagica hagi 

viewscnt
Articole similare