You are here:

S-a stabilit finala feminină la US Open: Pegula – Sabalenka

S-a stabilit finala feminină la US Open: Pegula – Sabalenka

Tenis

Comentarii

Americanca Jessica Pegula, cap de serie 6, şi belarusa Arina Sabalenka, favorită 2, se vor înfrunta în finala de simplu feminin din cadrul turneului de grand slam US Open.

S-a stabilit finala feminină la US Open: Pegula – Sabalenka

Jessica Pegula, numărul 6 mondial, s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam, după o revenire fulminantă, învingând-o joi pe Karolina Muchova cu 1-6, 6-4, 6-2 în semifinalele US Open. În vârstă de 30 de ani, originară din Buffalo, americanca a fost condusă cu 6-1, 2-0 înainte de a reveni şi a obţine a 15-a victorie în ultimele 16 meciuri.

Pegula este cea mai în vârstă americancă din Era Open care ajunge în finala unui turneu de Grand Slam. Este a treia femeie americană în vârstă de 30 de ani sau mai mult care ajunge în finala US Open, după Serena Williams şi Martina Navratilova.

Jessica Pegula este a patra jucătoare din Era Open care ajunge în finală în Canada, la Cincinnati şi la US Open într-un sezon, după Rosie Casals (1970), Evonne Goolagong Cawley (1973) şi Serena Williams (2013).

Arina Sabalenka, cap de serie numărul 2, a obţinut un loc în a doua sa finală consecutivă la US Open, cu o victorie curajoasă, 6-3, 7-6(2), în faţa Emmei Navarro, cap de serie numărul 13, pe arena Arthur Ashe, joi seara.

Cu această victorie, Sabalenka, în vârstă de 26 de ani, devine prima femeie care ajunge în două finale consecutive la US Open de când Serena Williams a reuşit acest lucru în 2018 şi 2019. Sabalenka a ajuns în toate cele patru finale de Grand Slam pe hard în ultimele două sezoane.

Afla mai multe despre: us opentenissabalenka 

viewscnt
Articole similare