Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-au stabilit grupele de la Turneul Campioanelor

S-au stabilit grupele de la Turneul Campioanelor

Tenis

Comentarii

Tragerea la sorţi a Turneului Campioanelor, competiţia de final de sezon găzduită de Cancun, a avut loc. Primele două favorite, Arina Sabalenka şi Iga Swiatek, sunt în fruntea celor două grupe, Bacalar şi Chetumal.

Componenţa grupelor:

Grupa Bacalar

1. Arina Sabalenka

4. Elena Rîbakina


5. Jessica Pegula
8. Maria Sakkari

Grupa Chetumal

2. Iga Swiatek
3. Coco Gauff
6. Ons Jabeur
7. Marketa Vondrousova

În Grupa Bacalar va avea loc o reeditare a două dintre finalele cruciale ale sezonului, Sabalenka şi Rîbakina fiind trase la sorţi împreună. Cele două au jucat de trei ori în acest sezon, Sabalenka câştigând finala de la Australian Open, iar Rîbakina finala de la Indian Wells şi sferturile de finală de la Beijing.  Pegula şi Sakkari, care s-au confruntat de nouă ori, se vor înfrunta şi ele, notează wtatennis.com.

"Evident, cu Arina şi Elena, sunt fete cu un joc puternic şi cu serviciu puternic, aşa că va fi dificil", a spus Pegula. "Dar sunt mulţumită de grupa mea. În afară de Maria, de fapt nu am jucat prea mult cu Arina sau Elena, aşa că va fi interesant".

În grupa Chetumal se regăsesc trei dintre marile campioane ale sezonului: Swiatek, campioana de la Roland Garros, Gauff, campioana de la US Open şi Vondrousova, campioana de la Wimbledon. Swiatek şi Gauff se vor înfrunta pentru a zecea oară în carieră. În grupă va avea loc, de asemenea, o reeditare a finalei de la Wimbledon, Jabeur urmând să joace cu Vondrousova.

"Nu există meciuri uşoare la WTA Finals", a spus Swiatek. "Evident, m-am înfruntat cu Coco şi Marketa la Beijing şi la US Open, aşa că singura jucătoare cu care nu am jucat recent este Ons. Trebuie doar să mă concentrez pe mine şi să mă obişnuiesc cu condiţiile de aici şi totul ar trebui să fie bine."

Primele două clasate din fiecare grupă avansează în semifinale. Prima clasată din fiecare grupă va înfrunta ocupanta locului 2 din cealaltă grupă. Semifinalele şi finala se joacă într-un format standard eliminatoriu.

Afla mai multe despre: tenisturneul campioanelorwta finals 

viewscnt
Articole similare