adplus-dvertising
You are here:

Şahtior a renunţat la surpriza pe care i-o pregătise lui Mircea Lucescu. "Minerii" s-au răzgândit după ce antrenorul român a semnat cu Dinamo Kiev

Şahtior a renunţat la surpriza pe care i-o pregătise lui Mircea Lucescu. "Minerii" s-au răzgândit după ce antrenorul român a semnat cu Dinamo Kievgalerie foto
Comentarii

Clubul Şahtior Doneţk a renunţat la dezvelirea unei statui a lui Mircea Lucescu, după ce antrenorul român a preluat-o pe rivala Dinamo Kiev, informează presa ucraineană.

Statuia, terminată de mai mult timp, îl înfăţişează pe Lucescu stând pe o bancă şi trebuia dezvelită lângă Donbas Arena din Doneţk, în ziua în care antrenorul a împlinit 75 de ani.

Dar Mircea Lucescu a semnat chiar cu câteva zile înainte contractul cu Dinamo Kiev, iar conducerea lui Şahtior a amânat dezvelirea statuii.

Clubul Şahtior a confirmat informaţia, precizând că monumentul, acoperit acum cu o prelată, este la baza de antrenament a echipei şi va fi instalat când formaţia va putea reveni la Doneţk. Mircea Lucescu a primit o replică în miniatură a statuii.

Mircea Lucescu a pregătit-o timp de 12 ani pe Şahtior, iar acum a semnat, la 23 iulie, un contract pe două sezoane cu rivala Dinamo Kiev. Antrenorul român a împlinit 75 de ani la 29 iulie.

Şahtior a fost nevoită să părăsească oraşul Doneţk, în 2014, din cauza conflictului ruso-ucrainean din zonă. Echipa a evoluat la Lvov şi la Harkov de atunci. Dar, din cauza pandemiei de coronavirus, Şahtior Doneţk a jucat finalul ultimului sezon la Kiev, unde clubul şi-a mutat sediul.

Mihai Dolinschi

viewscnt
Articole similare