Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Saint-Etienne vrea să transfere un jucător român din Superligă

Saint-Etienne vrea să transfere un jucător român din Superligăgalerie foto

FC Botoșani

Comentarii

Când credea că nu mai are nimic vandabil ”pe tarabă”, patronul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime, ar putea încasa, curând, o sumă importantă.

Presa din Franţa anunţă că Saint-Etienne - formaţie cu 10 titluri de campioană în Ligue 1 (a doua cea mai titrată din istoria Franţei, după PSG), a pus ochii pe fotbalistul român Victor Dican (22 de ani) de la FC Botoşani, cel care poate evolua ca fundaş central, dar şi ca mijlocaş la închidere.

Victor Dican, dorit la Saint Etienne

În ultimii ani, Saint-Etienne a avut mari probleme financiare, iar din acest motiv a decăzut foarte mult profesional. La finele sezonului 2021/2022, Saint-Etienne a retrogradat în Ligue 2, acolo unde stagiunea 2022/2023 a încheiat-o pe locul opt.

Din păcate, nici sezonul 2023/2024 nu pare unul mai strălucit decât precedentele. A pornit cu două înfrângeri în primele două etape şi nu arată, cel puţin pentru moment, ca o echipă ce poate emite pretenţii pentru lupta la promovare.

În consecinţă, conducerea a decis să mai aducă câţiva jucători până la închiderea ferestrei de transferuri. Jucători nu foarte costisitori din punct de vedere financiar. Unul dintre ei este Victor Dican, internaţional de tineret al României, unul dintre puţinii tricolori care au lăsat o figură frumoasă la EURO 2023, în această vară.

Presa din Franţa anunţă că Saint-Etienne este gata să ofere o sumă între 500.000 şi 600.000 de euro pentru Victor Dican, o sumă deloc de neglijat pentru FC Botoşani, echipă care încearcă să se autofinanţeze de la an la an.

  • 900.000 de euro este cota de piaţă a lui Victor Dican, conform transfermarkt.de.

Rămâne de văzut care va fi poziţia patronului Valeriu Iftime, dacă va decide să ceară mai mulţi bani sau dacă va refuza să cedeze jucătorul în Franţa, mai ales că FC Botoşani are un început dezastruos de sezon, iar Dican este unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei.

Jurnaliştii francezi mai anunţă că şi Lech Poznan s-a înscris în cursa pentru Victor Dican, încurajaţi de adaptarea rapidă a fotbaliştilor români la fotbalul din Polonia, în ultimii ani. Exemple: Sergiu Hanca, Cornel Râpă, Virgil Ghiţă, Bogdan Racoviţan sau Deian Sorescu.

Afla mai multe despre: dicanvaleriu iftimesaint-etienne 

viewscnt
Articole similare