Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Salah a rupt tăcerea. Mesajul transmis de starul lui Liverpool în urma masacrelor din Palestina

Salah a rupt tăcerea. Mesajul transmis de starul lui Liverpool în urma masacrelor din Palestina
Comentarii

Starul egiptean Mohamed Salah, legitimat la FC Liverpool, a cerut ca ajutorul umanitar să fie autorizat să intre în Gaza, pledând pentru încetarea "masacrelor" în conflictul dintre Israel şi Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere în teritoriul palestinian.

Locuitorii din Gaza se confruntă cu lipsuri severe după ce teritoriul lor a fost închis în urma atacurilor din 7 octombrie ale militanţilor Hamas asupra comunităţilor şi posturilor militare israeliene.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel, majoritatea civili, în ziua atacului, care este cel mai mortal care a vizat Israelul de la crearea sa în 1948.

Ca represalii, Israelul bombardează fără încetare micul teritoriu suprapopulat al Gazei, unde au fost ucişi cel puţin 3.478 de persoane, majoritatea civili palestinieni, potrivit autorităţilor locale, care nu precizează dacă acest bilanţ include şi victimele de la spitalul Ahli Arab din Gaza.

Câştigător al Ligii Campionilor şi al Premier League cu Liverpool, căpitanul selecţionatei egiptene, în vârstă de 31 de ani, este unul dintre cei mai populari sportivi din lumea arabă.

"Nu este întotdeauna uşor să vorbeşti într-un moment ca acesta. A existat prea multă violenţă, prea multă suferinţă şi brutalitate", a spus Salah într-un videoclip postat pe contul său de Instagram, urmărit de 62,7 milioane de fani.

Afla mai multe despre: salah 

viewscnt
Articole similare