Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sancţiuni de 20.000 de lei după incidentele de la Universitatea Cluj - CFR Cluj! N-au scăpat nici rapidiştii + Celelalte decizii ale Comisiei de Disciplină

Sancţiuni de 20.000 de lei după incidentele de la Universitatea Cluj - CFR Cluj! N-au scăpat nici rapidiştii  + Celelalte decizii ale Comisiei de Disciplină

Superliga

Comentarii

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, miercuri, sancţiuni de câte 10.000 de lei pentru Universitatea Cluj şi CFR Cluj, după incidentele de la meciul direct dintre cele două echipe.

Sancţiuni de 20.000 de lei după incidentele de la Universitatea Cluj - CFR Cluj! N-au scăpat nici rapidiştii  + Celelalte decizii ale Comisiei de Disciplină

De asemenea, comisia a sancţionat FCSB, Universitatea Craiova, UTA Arad, FC Rapid şi Farul pentru incidente, dar şi trei jucători pentru eliminări.

Deciziile Comisiei de Disciplină:

FC FCSB vs. AFC UTA Arad – Incidente - În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancţionează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 7.500 lei.

AFC UTA Arad vs. Universitatea Craiova – Incidente - În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul Universitatea Craiova cu penalitate sportivă de 5.000 lei. În temeiul art. 21.2 din ROAF, coroborat cu art. 83.18 din RD, se sancţionează clubul AFC UTA Arad cu penalitate sportivă de 3.000 lei.

AS FC Universitatea Cluj vs. FC CFR 1907 Cluj – Incidente - În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul AS FC Universitatea Cluj cu penalitate sportivă de 10.000 lei. În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul FC CFR 1907 Cluj cu penalitate sportivă de 10.000 lei.

FC Rapid 1923 vs. FCV Farul Constanţa – Incidente - În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923 cu penalitate sportivă de 7.500 lei. În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancţioneaza clubul FCV Farul Constanţa cu penalitate sportivă de 11.250 lei. În temeiul art. 82.2 şi 3.b, raportat la 83. 2.c, cu aplicarea art. 54.2 din RD, se sancţioneaza clubul FCV Farul Constanţa cu penalitate sportiva de 7.500 lei. În temeiul art. 45.1 din RD, clubul FCV Farul Constanţa va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 11.250 lei.

AS FC Universitatea Cluj vs. FC FCSB - Eliminare Santos Pires Romario (gazde) - În baza art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a din RD, se sancţionează fotbalistul cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 3.000 lei.

AFC UTA Arad vs. ACS Campionii FC Argeş - Eliminări Şteau Raul Ovidiu, Da Silva Enrico Constantino (gazde) - În baza art. 63.1.b, raportat la art.63.2.4.a din RD, se sancţionează fotbalistul Steau Raul Ovidiu cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 3.000 lei. În baza art. 63.1.g, raportat la art. 63.2.1 din RD, se sancţionează fotbalistul Da Silva Enrico Constantino cu suspendare pentru un joc şi penalitate sportivă de 740 lei.

Articolele menţionate în principalele decizii prevăd următoarele:

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

2 Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde:

a) introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;

b) afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor;

c) aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

b) introducerea şi aprinderea în stadion a obiectelor şi materialelor prevăzute în art. 82, alin. 3, lit. a), se sancţionează cu penalitate sportivă de la 5.000 la 30.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei.

c) afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor, se sancţionează în conformitate cu dispoziţiile art. 54 din prezentul regulament;

d) aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei.

Afla mai multe despre: universitatea clujcfrrapid 

viewscnt
Articole similare