Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şansă istorică pentru Simone Tempestini la Rally di Roma Capitale

Şansă istorică pentru Simone Tempestini la Rally di Roma Capitale

Sporturi cu motor

Comentarii

Sixtuplul campion naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, va reprezenta România în acest weekend în ţara sa natală, Italia, la a şasea etapă din Campionatul European, Rally di Roma Capitale, şi are nevoie de o clasare în Top 4 pentru a urca pe locul 2 în clasamentul general al competiţiei continentale.

După ce la finalul săptămânii trecut a obţinut a treia victorie consecutivă în Raliul Sibiului, Tempestini şi copilotul său Sergiu Itu au plecat spre Italia, acolo unde au început recunoaşterile pentru raliul care se desfăşoară la Roma. Este pentru al patrulea an când cei doi concurează la această etapă continentală, cea mai bună clasare fiind poziţia a cincea la ediţiile din 2017 şi 2020. Şi de această dată, aceştia se vor afla la bordul unei Skoda Fabia Rally2.

„E unul dintre raliurile care îmi place mult, abia aştept să fim la start. Sunt deja câţiva piloţi care ştiu la perfecţie traseul şi cu siguranţă va fi dificil cu favoriţii locali, dar sunt convins că vom reprezenta România cu mândrie”, a spus Tempestini, clasat în acest moment pe locul 3 în clasamentul general al Campionatului European de Raliuri.

Cu 64 de puncte după cinci etape, la 6 lungimi de locul 2, ocupat de Nil Solans, pilotul de la Napoca Rally Academy poate profita de faptul că spaniolul absentează din cauza unor probleme tehnice de la această etapă şi cu o clasare în Top 4 îşi poate asigura poziţia secundă. Din spate vin însă din urmă Alberto Battistolli (57), Javier Pardo (55) şi Ken Torn (50), toţi fiind înscrişi la etapa de la Roma. Lider al campionatului este un alt spaniol, Efren Llarena, cu 116 puncte, care nu poate pierde prima poziţie indiferent de rezultatele din weekend.

Raliul va debuta vineri seară cu super speciala organizată în jurul Colosseumului din Roma, iar sâmbătă şi duminică vor avea loc celelalte 12 probe speciale, care se vor desfăşura pe 186 de kilometri. Pe lângă Tempestini-Itu, un al doilea echipaj tricolor va fi la start, format din Alex Filip şi Gabriel Lazăr, cu un Renault Clyo Rally5.

Afla mai multe despre: simone tempestiniraliuri 

viewscnt
Articole similare