Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal imens declanşat de Platini! INCREDIBIL: A recunoscut aranjamentul făcut de Franţa la CM 1998: "Credeţi că alţii nu o fac!? N-am muncit pe rupte degeaba"

Scandal imens declanşat de Platini! INCREDIBIL: A recunoscut aranjamentul făcut de Franţa la CM 1998: "Credeţi că alţii nu o fac!? N-am muncit pe rupte degeaba"galerie foto

Cupa Mondială

Comentarii

Michel Platini a recunoscut în timpul unui interviu acordat unui post de radio francez că tragerea la sorţi de la Campionatul Mondial din 1998, organizat chiar de Franţa, a fost aranjată în aşa fel încât ţara gazdă să nu poată întâlni Brazilia, marea favorită a turneului de atunci, decât în finală.

Fostul preşedinte al UEFA a recunoscut că francezii au făcut în aşa fel încât naţionala condusă atunci din teren de Zidane să pice în Grupa C (Brazilia fiind repartizată automat în Grupa A), astfel încât prin câştigarea grupei să se asigure că nu va da de trupa carioca mai devreme de ultimul act.

Acest lucru s-a şi întâmplat, iar Franţa şi Brazilia au ajuns până în finală, acolo unde "cocoşii" s-au impus cu un neverosimil 3-0. Înainte de meci, Ronaldo, cel mai bun fotbalist din lume la acea oră, a acuzat mari probleme de sănătate, iar prezenţa sa pe gazon a fost pusă sub semnul întrebării până în ultima secundă. Ronaldo a jucat până la urmă, dar a avut o evoluţie ştearsă.

"Când am organizat calendarul, am făcut un mic giumbuşluc. Dacă am fi terminat primii în grupă, iar Brazilia ar fi terminat prima, nu ne puteam întâlni înainte de finală.

Nu am muncit pe rupte timp de şase ani pentru organizarea Cupei Mondiale pentru a nu face câteva tertipuri.Când eşti acasă, trebuie să te bucuri de lucruri. Crezi că alţii nu fac la fel când organizează Campionatul Mondial? Franţa împotriva Braziliei în finală, ăsta era visul tuturor
", a declarat Michel Platini.
 

Afla mai multe despre: platinicm 1998aranjament 

viewscnt
Articole similare