Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal în Franţa după ce preşedintele federaţiei a afirmat că nu i-ar fi răspuns lui Zidane dacă acesta l-ar fi sunat. Mbappe şi ministrul Sportului sar în apărarea antrenorului

Scandal în Franţa după ce preşedintele federaţiei a afirmat că nu i-ar fi răspuns lui Zidane dacă acesta l-ar fi sunat. Mbappe şi ministrul Sportului sar în apărarea antrenorului
Comentarii

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, este sub tirul criticilor după ce a afirmat că nu ar fi afectat dacă Zinedine Zidane ar prelua naţionala Braziliei, subliniind că dacă acesta l-ar fi sunat pentru a veni la echipa Franţei, în locul lui Didier Deschamps, nu i-ar fi răspuns. Afirmaţiile lui Le Graet au stârnit critici din partea lui Kylian Mbappe, dar şi a ministrului Sportului, Amélie Oudéa-Castéra.

„Aş fi surprins dacă ar merge acolo. Dar face ce vrea, nu mă priveşte. Nu l-am întâlnit niciodată, nu ne-am gândit niciodată să ne despărţim de Didier (...) M-ar afecta dacă el va merge acolo? Nu, deloc nu îmi pasă.. Poate merge unde vrea! Poate merge unde vrea, la un club mare, o naţională mare. A încercat Zidane să mă sune? Evident că nu, nici măcar nu aş fi răspuns", a spus Le Graet la RMC Sport.

"Zidane este Franţa. Nu dai dovadă de lipsă de respect în faţa unei astfel de legende...", a scris Mbappe pe Twitter, după afirmaţiile preşedintelui FFF.

Şi ministrul Sportului,  Amélie Oudéa-Castéra, a reacţionat, subliniind că Zidane merită să primească scuze de la Le Graet.

"Declaraţii care arată o lipsă de respect ruşinoasă, care ne jignesc pe toţi, faţă de o legendă a fotbalului şi sportului: un „preşedinte” al primei federaţii sportive din Franţa nu ar trebui să spună asta Vă rog să-i transmiteţi scuze lui Zidane", a scris ministrul pe Twitter.

Zinedine Zidane este fără angajament de la finalul sezonului 2020/2021, când a plecat de la Real Madrid.

Numele fotbalistului legendar al Franţei a fost vehiculat şi pentru postul de selecţioner al SUA.

Sâmbătă, FFF a anunţat că Didier Deschamps şi-a prelungit contractul de selecţioner până în 2026.

Sub conducerea lui Deschamps, Franţa a fost campioană mondială în 2018 şi vicecampioană mondială în 20222.

Afla mai multe despre: zidanembappe 

viewscnt
Articole similare