Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal uriaş în Franţa. Poliţia o anchetează pe PSG pentru fraudarea Balonului de Aur câştigat de Messi în 2021

Scandal uriaş în Franţa. Poliţia o anchetează pe PSG pentru fraudarea Balonului de Aur câştigat de Messi în 2021

Lionel Messi

Comentarii

Investigaţiile privind clubul PSG continuă, potrivit cotidianului As. După ce s-a aflat că Gerald Darmanin, actualul ministru francez de Interne, ar fi ajutat clubul parizian să evite plata taxelor pentru transferul lui Neymar în 2017, Le Monde şi Mediapart au relatat că gruparea ar fi făcut lobby pentru ca Leo Messi să câştige Balonul de Aur, între 2020 şi 2021.

În ambii ani, Paris Saint-Germain şi-a întărit relaţia cu Pascal Ferré, pe atunci director general al revistei France Football, care decernează premiul.

Potrivit Le Monde, organizatorul Balonului de Aur a fost 'obligat' să şteargă o informaţie din L'Équipe (ziar aparţinând grupului Artemis, din care face parte şi France Football) potrivit căreia Nasser Al Khelaïfi ar fi primit comisioane în 2011 pentru achiziţionarea lui Javier Pastore.

În schimb, Ferré, care a fost numit în urmă cu câteva luni în funcţia de responsabil cu comunicarea la PSG, a primit bilete la meciurile clubului din capitala Franţei, inclusiv la un meci din 2020 împotriva Borussiei Dortmund fără public, precum şi un zbor la clasa business la Qatar Airways plătit de guvernul din Qatar pentru o sumă estimată la 8.986 de euro în martie 2021.

Aceste cadouri de la PSG ar fi ajutat clubul să facă lobby pentru ca Messi să câştige Balonul de Aur odată ce a semnat pentru clubul din capitala Franţei.

Ancheta poliţiei, dezvăluită de Le Monde şi Mediapart, detaliază mesajele lui M.Ribes, fost director de comunicare al clubului, în care acesta îl anunţa pe Al Khelaïfi că "este necesar să facă lobby" şi că urmează să ia masa cu Pascal Ferré.

Ferré neagă acuzaţiile

După ce informaţiile au ieşit la iveală, Ferré şi anturajul său au negat că ar fi avut vreo implicare în favorizarea lui Messi pentru câştigarea Balonului de Aur 2021. Fostul director al revistei France Football precizează că atacantul argentinian nu a fost nominalizat pentru premiul din 2022 şi că în 2021, adică atunci când a câştigat al şaptelea premiu, Ferré l-a votat pe Robert Lewandowski drept cel mai bun jucător din lume.

Directorul de comunicare al PSG susţine că revista sa, France Football, a publicat în 2010 un număr intitulat "Poarta Qatarului", în care a relatat amănuntele legate de atribuirea frauduloasă a Cupei Mondiale ţării din Orientul Mijlociu.

Afla mai multe despre: messibalonul de aurpsg 

viewscnt
Articole similare