Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal uriaş în Hong Kong. Fanii vor banii înapoi, iar guvernul ameninţă cu retragerea unei finanţări uriaşe după ce Messi n-a jucat în amicalul din weekend

Scandal uriaş în Hong Kong. Fanii vor banii înapoi, iar guvernul ameninţă cu retragerea unei finanţări uriaşe după ce Messi n-a jucat în amicalul din weekend

Lionel Messi

Comentarii

Autorităţile şi fanii fotbalului din Hong Kong şi-au exprimat dezamăgirea faţă de faptul că starul argentinian Lionel Messi a fost lăsat pe banca de rezerve la meciul amical al echipei sale, Inter Miami, câştigat cu scorul de 4-1 în faţa unei selecţionate a Hong Kong-ului, în cadrul turneului său de pregătire din Asia în vederea noului sezon din MLS.

Meciul amical pe care selecţionata Hong Kong l-a disputat cu Inter Miami pretindea a fi un spectacol pentru fanii sportului rege, dar s-a transformat într-o dezamăgire larg răspândită din cauza absenţei de pe teren a octuplului câştigător al "Balonului de Aur".

Motivând o leziune musculară, vedeta argentiniană nu a putut participa la meci, pentru care 38.000 de bilete fuseseră achiziţionate încă din decembrie.

"Suntem trişti şi dezamăgiţi. Cel mai tare ne-a deranjat că nici măcar nu a ieşit să salute, să le ceară scuze fanilor, să ofere nişte mingi cu autograf pentru public", a afirmat Victoria Tripodoro, o studentă argentiniană care a plătit 200 de dolari americani pentru a-şi vedea idolul.

La rândul său, guvernul din Kong Kong şi-a exprimat profunda decepţie pentru faptul că Messi nu a jucat şi nu i s-a oferit nicio explicaţie imediată.

Guvernul din Hong Kong a transmis două comunicate, duminică seara, declarându-se "extrem de dezamăgit" şi ameninţând că va retrage finanţarea publică de 1,9 milioane de euro organizatorului evenimentului, Tatler Asia, o instituţie de modă şi stil de viaţă de lux.

Lionel Messi şi David Beckham au fost chiar huiduiţi duminică, în condiţiile în care fanii s-au înghesuit să-l vadă jucând pe starul argentinian.

Câştigătorul Cupei Mondiale din 2022, care a suferit o întindere la ischiogambieri, a rămas pe bancă pe toată durata partidei pe care Inter Miami a câştigat-o cu scorul de 4-1 în faţa unei selecţionate a Hong Kong-ului.

La jumătatea celei de-a doua reprize, pe stadion s-au auzit scandările "Îl vrem pe Messi" din partea fanilor disperaţi că nu-l vor vedea în acţiune. Huiduielile s-au intensificat în ultimele zece minute ale meciului, când a devenit clar că argentinianul în vârstă de 36 de ani nu va intra în joc.

Publicul a fost dezamăgit şi de faptul că nici uruguayanul Luis Suarez, fostul atacant al echipelor FC Liverpool şi FC Barcelona, nu a evoluat duminică din cauza unei accidentări la genunchi.

Lionel Messi a jucat doar şase minute în ultimul meci al lui Inter Miami din Arabia Saudită, disputat joi, fiind incert pentru debutul noului sezon din Major League Soccer, care va începe pe 21 februarie.

Afla mai multe despre: messimls 

viewscnt
Articole similare