Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal uriaş în Spania după El Clasico. De ce au renunţat oficialii La Liga la tehnologia "goal line"

Scandal uriaş în Spania după El Clasico. De ce au renunţat oficialii La Liga la tehnologia "goal line"

FC Barcelona

Comentarii

Dezbaterea privind absenţa tehnologiei de linia porţii în La Liga a fost reaprinsă duminică, după ce un potenţial gol al Barcelonei a fost anulat în derby-ul câştigat de Real Madrid, scor 3-2.

În minutul 28 al meciului câştigat de Real Madrid (3-2), la scorul de 1-1, atacantul Barcelonei, Lamine Yamal, a executat un corner, pe care portarul madrilenilor Lunin a părut să-l respingă în spatele liniei sale.

După o revizuire îndelungată a fazei de către asistentul video, golul a fost în cele din urmă anulat, iar soarta campionatului spaniol s-ar putea să se fi decis aici. Real Madrid a câştigat dramatic detby-ul, în prelungiri, iar acum are unsprezece puncte avans faţă de rivalii săi.

Dacă La Liga ar fi avut tehnologie pe linia porţii, precum celelalte ligi europene importante sau Liga Campionilor, rezultatul ar fi putut fi cu totul altul. Decizia autorităţilor spaniole de a renunţa la tehnologia liniei porţii s-a bazat în principal pe considerente financiare: licenţa costă 2 milioane de euro pe sezon pentru cele 380 de meciuri disputate.

În opinia lor, tehnologia liniei porţii nu era folosită prea des pe parcursul unui sezon pentru a justifica această investiţie financiară.

Asaltat de critici duminică seară, preşedintele La Liga, Javier Tebas, s-a limitat la a publica pe Twitter precedentele pentru eşecul tehnic al tehnologiei liniei de poartă. El consideră că toate situaţiile litigioase de până acum au fost tratate corect de VAR.

Afla mai multe despre: barcelona 

viewscnt
Articole similare