Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal uriaş la CM 2018! Bărbatul care susţine că a inventat VAR cere despăgubiri uriaşe de la FIFA

Scandal uriaş la CM 2018! Bărbatul care susţine că a inventat VAR cere despăgubiri uriaşe de la FIFA

Cupa Mondială

Comentarii

Un spaniol e decis să se ia la trântă cu FIFA pentru a obţine despăgubiri uriaşe de la forul internaţional, pentru folosirea sistemului VAR la Campionatul Mondial din Rusia.

Francisco López spune că el este inventatorul sistemului de video arbitraj, pe care l-ar fi patentat în urmă cu 19 ani, când a prezentat o lucrare Ministerului Culturii şi Educaţiei din Spania, cu titlul "Fotbalul în secolul 21 (Tehnologia viitorului pentru echipele de arbitri)"

Acesta spune că a avertizat FIFA încă de anul trecut să nu folosească sistemul VAR, iar acum cere compensaţii de 15 milioane de euro, considerând că i-au fost încălcate drepturile de proprietate intelectuală asupra invenţiei sale.

"Atunci (n.r. în 1999) mi l-am imaginat exact cum este acum, iar sistemul folosit este exact acelaşi [...]



Cu ani în urmă era o invenţie pentru binele fotbalului, nu îmi doream nimic, nici măcar un euro, dar acum văd egoismul FIFA şi modul în care au acţionat. Aveau cererea mea. Nu au răspuns şi nici nu mă aştept să o facă până când nu vor fi chemaţi în faţa justiţiei. Puteau să o rezolve cu o întâlnire şi cu o mulţumire, dar egoul lor e prea mare. Banii câştigaţi vor fi donaţi în scopuri caritabile
", spune Francisco Lopez.

Deşi e decis să-şi facă dreptate în războiul cu FIFA, Francisco Lopez spune că adoptarea sistemului VAR reprezintă un plus important pentru fotbal: "Sunt încântat că a fost implementat şi îmi pare rău că nu au făcut-o înainte. Felicitări arbitrilor pentru că acum fotbalul s-a reinventat, avem un nou sport şi totul va fi corect".

Afla mai multe despre: varprocesfifadespagubiri 

viewscnt
Articole similare