Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandalul cu jucătorii care au refuzat să poarte însemnele curcubeului ia amploare. Reacţie fermă din partea guvernului francez: "E o prostie. Homofobia e un delict"

Scandalul cu jucătorii care au refuzat să poarte însemnele curcubeului ia amploare. Reacţie fermă din partea guvernului francez: "E o prostie. Homofobia e un delict"

Ligue 1

Comentarii

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Olivier Véran, a apreciat ca fiind o "prostie" refuzul unor jucători din primele două ligi de fotbal de a purta un tricou curcubeu, în weekend-ul trecut, în cadrul acţiunii organizate de LFP pentru a lupta împotriva homofobiei.

"Este o prostie. Tocmai citeam un articol în care cineva, un antrenor cred, spunea că homofobia este o opinie: nu, este un delict", a spus ministrul, referindu-se evident la comentariile făcute duminică de Eric Roy, antrenorul lui Brest ("Vedem că sunt jucători care au o problemă cu asta. Fiecare are părerile sale, personal, eu nu am o problemă cu asta").

Véran a adăugat: "Este anacronic: astăzi trăim într-o epocă [...] în care toată lumea este liberă să se iubească aşa cum doreşte".

Întrebat despre necesitatea de a impune sancţiuni jucătorilor recalcitranţi, Olivier Véran a explicat: "Dacă aş fi antrenor sau director al unei echipe de fotbal, le-aş spune jucătorilor mei: "este important să o faceţi, acesta este mesajul pe care îl transmiteţi tinerilor".

El a reamintit că "mulţi tineri din ziua de azi suferă încă de homofobie în viaţa lor de zi cu zi şi toate mijloacele sunt bune pentru a ajuta la normalizarea a ceea ce este deja normal".

Afla mai multe despre: messi 

viewscnt
Articole similare