Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandalul din Formula 1 continuă! Cazul Alpine – Oscar Piastri ar putea ajunge la tribunal

Scandalul din Formula 1 continuă! Cazul Alpine – Oscar Piastri ar putea ajunge la tribunal

Formula 1

Comentarii

Directorul Alpine F1, Otmar Szafnauer, a declarat că va analiza posibilitatea de a depune plângere în instanţă împotriva lui Oscar Piastri, relatează L’Equipe.

“Suntem mai mult de 90 la sută siguri că vom ajunge la Înalta Curte. Dacă biroul FIA de recunoaştere a contractelor spune că licenţa lui Piastri este valabilă doar pentru Alpine şi el răspundde ‘OK, dar eu nu voi mai pilota niciodată pentru ei, vreau să stau un an’, atunci vom merge la Înalta Curte pentru a obţine o compensaţie”, a spus Szafnauer.

El a precizat că Piastri a semnat un acord cu Alpine în noiembrie 2021, în care este definită calea de urmat pentru o primă cursă în 2023. Acordul prevede şi un împrumut pe un an la altă echipă.

La 2 august, Alpine anunţa că al doilea pilot al echipei de Formula 1 pentru sezonul viitor va fi australianul Oscar Piastri. Primul pilot va fi Esteban Ocon.

Piastri a reacţionat însă atunci printr-un mesaj postat pe Twitter: “Înţeleg că, fără acceptul meu, Alpine F1 a dat publicităţii un comunicat în această după-amiază, în care menţionează că voi concura pentru ei anul viitor. Este greşit. Nu am semnat un contract cu Alpine pentru 2023. Nu voi concura pentru Alpine anul viitor”.

Afla mai multe despre: oscar piastri 

viewscnt
Articole similare