You are here:

Scandalul ia amploare în fotbalul internaţional. Fanii lui River l-au întâmpinat pe Enzo Fernandez chiar cu cântecul care l-a băgat pe mijlocaş în gura tuturor

Scandalul ia amploare în fotbalul internaţional. Fanii lui River l-au întâmpinat pe Enzo Fernandez chiar cu cântecul care l-a băgat pe mijlocaş în gura tuturor
Comentarii

Suporterii echipei River Plate au intonat cântecul considerat rasist împotriva echipei naţionale a Franţei, în momentul unui omagiu pentru Enzo Fernandez, fostul jucător al clubului care a provocat săptămâna trecută controversa legată de versuri.

Fanii l-au întâmpinat pe mijlocaş, care s-a format la club şi a apărut în faţa publicului înainte de meciul cu Lanus (2-2), la o săptămână după ce Argentina a câştigat Copa America.

Cu o săptămână înainte, jucătorul lui Chelsea transmisese bucuria naţionalei argentiniene într-un videoclip live pe reţelele de socializare, în timpul căruia mai mulţi jucători au reluat scandarea rasistă împotriva jucătorilor echipei Franţei, cântată în timpul ultimei Cupe Mondiale 2022, câştigată de Albiceleste. Deşi a scos rapid videoclipul, intuind probabil repercusiunile, Fernandez nu a scăpat de critici.

Mai mulţi jucători au condamnat acţiunile sale, inclusiv mai mulţi dintre coechipierii săi de la Chelsea, cum ar fi Wesley Fofana. Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) a depus o plângere pentru „comentarii rasiale ofensatoare şi discriminatorii”. Karina Milei, sora preşedintelui argentinian şi secretar general al preşedinţiei, s-a întâlnit joia trecută cu ambasadorul Franţei pentru a-şi cere scuze.

Javier Milei, preşedintele extremei drepte, a calmat spiritele. ”Problemele sportive trebuie rezolvate la nivel sportiv”, a spus el. Fernandez, la rândul său, şi-a cerut scuze.

Dar toate aceste bune intenţii au fost spulberate din nou, când marea majoritate a stadionului Monumental a considerat de cuviinţă să îşi arate sprijinul pentru fostul lor protejat, cântând cu voce tare cântecul considerat rasist.

”Joacă pentru Franţa, dar vin din Angola, aleargă bine, le place să iubească travestiţi, mama lor este nigeriană, tatăl lor este camerunez, dar pe paşaport: scrie francez” , sunt doar câteva versuri din cântecul argentinienilor.

 

 

Afla mai multe despre: river plate 

viewscnt
Articole similare