Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Scântei” în direct, pe tema reuşitelor FRF: ”Nu te supăra! FRF doar a cules roadele în 2019” vs. ”Ori nu vrei să înţelegi, ori vrei polemică” | EXCLUSIV

”Scântei” în direct, pe tema reuşitelor FRF: ”Nu te supăra! FRF doar a cules roadele în 2019” vs. ”Ori nu vrei să înţelegi, ori vrei polemică” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Ultimele prestaţii ale echipelor naţionale de tineret şi seniori ale României au iscat numeroase discuţii cu privire la direcţia pe care apucat-o întreg fotbalul românesc.

Există voci care susţin că ”peştele de împute de la cap”, iar Răzvan Burleanu şi oamenii săi sunt vinovaţi pentru întregul haos de la nivelul echipelor naţionale.

De asemenea, sunt specialişti care afirmă că acestea sunt generaţiile şi mai mult de atât nu se poate obţine.

Aşadar, indiferet de cauze, nu ne rămâne decât o singură variantă - reconstucţia, care trebuie începută de la baza piramidei, aşa cum se obişnuieşte într-un mediu sănătos.

Contre în direct: ”Suntem vai de mama noastră” / ”Tu nu vrei să înţelegi”

Întrebarea tot mai des auzită ”pe la colţuri” este următoarea: este actuala echipă a Federaţiei Române de Fotbal capabilă să readucă România în prim-planul fotbalul european (de nivel mondial nu poate fi vorba)?

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, consideră că forul pe care îl reprezintă a făcut tot posibilul ca echipele naţionale să beneficieze de cele mai bune condiţii de progres, încă de acum aproape 10 ani, când au obţinut ”puterea”.

Fostul jurnalist susţine că generaţia 2019, cea care s-a calificat în semifinalele Campionatului European U21 din Italia şi San Marino, a beneficiat din plin de schimbările aduse de FRF, aşa că, oarecum, este şi meritul Federaţiei.

Aspect pe care jurnalistul şi moderatorul Silviu Tudor Samuilă nu putut să-l agreeze, fiind de părere că acea generaţie a fost construită de cluburi, înainte ca actuala conducere a FRF să se instaleze la Casa Fotbalului.

Iată cum a decurs dialogul dintre Silviu Tudor Samuilă şi Andrei Vochin, în studiourile Orange Sport:

Andrei Vochin: ”Am obţinut două calificări la turneele finale, pe teren, şi o a treia prin organizare, pentru o generaţie considerată de noi mai slabă. De ce? Pentru ca şi o generaţie mai slabă să beneficieze de o asemenea experienţă. Tu ai două calificări.

Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României să ai două calificări consecutive la un turneu U21. Nu s-a mai întâmplat de 60 de ani să mergi la Jocurile Olimpice, nu s-a întâmplat niciodată să te califici la un turneu final de U19, şi concluzia generală este că suntem vai de mama noastră”.

Silviu Tudor Samuilă: ”Păi, suntem! Suntem!”.

Andrei Vochin: ”În comparaţie cu ce?

Silviu Tudor Samuilă: ”În comparaţie cu ce vrei tu!

Andrei Vochin: ”Hai să comparăm cu ce a fost înainte? Ultima oară ne-am calificat la U21 în 1998...

Silviu Tudor Samuilă: ”Asta (n.r. - generaţia din 2019) nu e o generaţie construită de actuala Federaţiei. Actuala Federaţie a cules roadele unor juniori formaţi înainte să veniţi voi. Nu te supăra pe mine!

Andrei Vochin: ”Dar juniorii sunt formaţi de cluburi. De la vârsta de 14 ani, FRF le-a oferit acestor jucători, din generaţia 1997, 1998, 1999, un alt tip de competiţie. Un alt timp de finanţare, cu preponderenţă către academii. Un alt fel de a fi băgate în seamă academiile”.

Silviu Tudor Samuilă: ”Dar nu generaţia asta a beneficiat (n.r. - din 2019). Următoarele generaţii. Andrei, nu te supăra. Voi aţi început să pompaţi bani...”.

Andrei Vochin: ”Tu ori nu vrei să înţelegi, ori vrei sa facem polemică.  Eu spun că această generaţie care a fost la U21 a beneficiat de competiţiile pe care FRF le-a făcut din 2014-2015. Unu la mână, a avut adversitate pe plan intern.

Doi la mână, această generaţie (n.r. - din 2019) a beneficiat de regula U21. Au avut loc să joace, din 2016, în prima ligă a României şi care sunt beneficiile? Unii joacă şi se transferă în străinătate. Alţii, care nu au şansa de a se transfera, sau valoarea, reprezintă fondul de jucători pentru Liga 1”.

Am trăit la Federaţie momente în care selecţionerii nu aveau jucători de Liga 1 să cheme la naţionala U21. Imaginează-ţi dacă arătăm aşa cu jucători din Liga 1, cum am fi arătat cu jucători din Liga 2 Un jucător cum se poate dezvolta? Instruire, selecţie, competiţie. Unde poate interveni Federaţia? În primul rând la competiţie. Să faci o competiţie mai puternică şi asta am făcut. Să facem Liga Elitelor, Cupa României, Supercupa României. Cât am putut, am făcut. Şi încă construim. De la anul urmează U14.

Afla mai multe despre: andrei vochinfrfrazvan burleanusilviu tudor samuila 

viewscnt
Articole similare