Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scenariul care poate bulversa fotbalul românesc şi nu numai! Medic celebru despre evenimentele de la CFR Cluj: ”Testele pot să fie fentate!”.

Scenariul care poate bulversa fotbalul românesc şi nu numai! Medic celebru despre evenimentele de la CFR Cluj: ”Testele pot să fie fentate!”.

CFR Cluj

Comentarii

Doctorul Virgil Musta a expus o ipoteză cel puţin interesantă, referitoare la situaţia de la CFR Cluj, unde jucătorii şi oamenii din club, depistaţi iniţial cu COVID-19, au fost la câteva zile distanţă testaţi iar rezultatul a arătat că sunt sănătoşi.

Medicul de la Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”, din Timişoara, e de părere că s-a făcut o eroare în ceea ce priveşte această situaţie, dar a precizat că rezultatele testărilor pot fi şi ”fentate”.

”Există riscul ca testele să fie pozitive la prima testare, iar la a doua testare, dacă pacienţii ştiu să fenteze mecanismul, chiar să îl fenteze. Nu am datele necesare să explic, dar pot fi fentate. Nu pot să spun public că lumea poate va încerca să păcălească sistemul, dacă au nevoie de un test negativ, mai ales dacă vrea să plece în altă ţară şi are nevoie de un test negativ. Boala apare în câteva zile, dar există posibilitatea ca într-o perioadă scurtă de timp să nu apară în faringe virusul.

Diagnosticul pentru depistarea virusului se face printr-o anumită metodă, în care se determină din diferite produse patologice, din faringe, plămâni şi altele. Depinde de situaţia fiecăruia, dar pentru un diagnostic simplu se face testul din faringe, din gât. Toate laboratorele care fac testul trebuie să aibă echipamente care să nu dea erori. Totuşi, testele pot da o eroare de 70%, dar asta nu înseamnă că din 10 persoane care fac testul să fie pozitive toate 10. Poate nu au fost echilibrate echipamentele.”, a declarat doctorul Virgil Musta la Fotbal Look, potrivit site-ului looksport.ro.

CFR Cluj a primit o veste excelentă înainte de ultimele trei meciuri pe care le mai are de jucat în play-off-ul Ligii 1.

Toţi cei 26 de oameni din tabăra ardelenilor, care au fost infectaţi cu noul coronavirus, printre care 16 jucători şi antrenorul principal Dan Petrescu, au primit ultimele rezultate de COVID-19, prelucrate la Cluj, iar toate sunt negative.

Afla mai multe despre: cfr clujliga 1coronavirus 

viewscnt
Articole similare