Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare ŞOC de antrenor la FCSB. Becali, negocieri cu un nume URIAŞ din Liga Campionilor. Cutremur total în Liga I

Schimbare ŞOC de antrenor la FCSB. Becali, negocieri cu un nume URIAŞ din Liga Campionilor. Cutremur total în Liga I

FCSB

Comentarii

FCSB a schimbat antrenorii pe bandă rulantă, iar în urmă cu zece ani, Gigi Becali a fost aproape de a da o lovitură uriaşă pentru fotbalul românesc.

În 2015 a luat FCSB ultimul titlu în Liga I. Constantin Gâlcă era antrenorul roş-albaştrilor, care au câştigat la limită lupta pentru campionat cu ASA Târgu Mureş. Deşi a cucerit trei trofee pe plan intern alături de FCSB, Gâlcă a fost îndepărtat de la conducerea echipei, la finalul sezonului, iar de atunci, pe banca tehnică a roş-albaştrilor, s-au mai aflat nume importante precum Mirel Rădoi, Laurenţiu Reghecampf sau Mihai Teja.

În ciuda tuturor eforturilor făcute de Becali de a-i convinge pe aceştia să semneze cu vicecampioana României, FCSB n-a mai cucerit titlul în Liga I şi a pierdut, rând pe rând, lupta cu Astra Giurgiu, cu FC Viitorul şi cu CFR Cluj, campioana ultimelor patru sezoane.

O perioadă la fel de dificilă a avut FCSB şi în urmă cu zece ani. Atunci, roş-albaştrii l-au adus antrenor interimar pe Cosmin Olăroiu, care a pregătit echipa doar în finalul sezonului 2010/2011, când a reuşit să cucerească şi Cupa României.

Schimbare ŞOC de antrenor la FCSB. Becali, negocieri cu un nume URIAŞ din Liga Campionilor. Cutremur total în Liga I

Cum echipa era obişnuită cu prezenţa în grupele Champions League sau Europa League, numele aflate pe lista lui Gigi Becali, în vara lui 2011, pentru postul de antrenor, erau cu adevărat impresionante. Oficialii FCSB-ului au negociat cu Ladislau Boloni şi cu Diego Simeone, actualul antrenor al lui Atletico Madrid.

"L-am avut pe listă şi pe Diego Simeone. Ajunsesem să vorbesc cu sora lui, cea care îl reprezenta, e avocat la Buenos Aires. Încă nu ajunsese la Atletico Madrid, iar noi n-am ajuns să discutăm despre bani. Fusese la Catania, nu-l interesau banii, stătea bine. Oricum, cu Simeone n-am ajuns niciodată să vorbim direct" , a spus Mihai Stoica la Telekom Sport.

În cele din urmă, la FCSB, Gigi Becali l-a adus pe Ronny Levy, însă israelianul a fost demis după doar patru luni. În schimb, Diego Simeone a preluat-o pe Racing Club, din Argentina, iar după cinci luni, şi-a dat demisia şi a semnat cu Atletico Madrid, unde se află şi în prezent.

"Cholo'' Simeone, care a fost şi jucător al echipei din capitala Spaniei (1994-1997, 2003-2005), se identifică fără îndoială cu una dintre cele mai bune perioade ale clubului, în mandatul său, echipa câştigând două titluri în Spania (2014, 2021), Cupa Spaniei (2013), Supercupa Spaniei (2014, 2020), două trofee Europa League (2012, 2018) şi două Supercupe ale Europei (2012, 2018). De asemenea, Simeone a jucat două finale ale Ligii Campionilor cu Atletico, ambele pierdute, în 2014 şi în 2016.

Pentru performanţele sale, argentinianul a fost desemnat de trei ori cel mai bun antrenor din La Liga (2014, 2016, 2021). El mai are contract cu clubul madrilen până la finalul sezonului 2024.

Simeone a venit la Atletico după ce mai pregătise echipe din Argentina, Racing Club (2006, 2011), Estudiantes de La Plata (2006-2007), River Plate (2007-2008), San Lorenzo (2009-2010), şi din Italia, Catania (2011), cu două titluri în palmares, Apertura (2006) şi Clausura (2008).

Afla mai multe despre: becalifcsbsteaua 

viewscnt
Articole similare