Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbări importante I Mesaj clar trimis arbitrilor de către UEFA: "Este ceva inacceptabil. Nu acesta este mesajul pe care vrem ca jocul să-l exprime"

Schimbări importante I Mesaj clar trimis arbitrilor de către UEFA: "Este ceva inacceptabil. Nu acesta este mesajul pe care vrem ca jocul să-l exprime"
Comentarii

UEFA le-a cerut arbitrilor să pedepsească faulturile dure în competiţiile europene intercluburi şi să "protejeze imaginea fotbalului", relatează BBC.

Poziţia UEFA vine după ce antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, le-a cerut arbitrilor să nu tolereze jocul dur, în condiţiile în care jucătorul său Leroy Sane a suferit o accidentare gravă după intrarea periculoasă a unui adversar.

"Avem nevoie ca jucătorii să joace, aşa că trebuie să fie protejaţi", a declarat Pierluigi Collina, responsabil cu arbitrajul la UEFA.

"Nu ne dorim situaţii în care viitorul unui jucător este pus în pericol din cauza unei accidentări grave provocată de o intrare, intenţionată sau nu (...). Jucătorii trebuie să înţeleagă că trebuie să-şi respecte adversarii şi să le arate aceeaşi atitudine pozitivă pe care vor s-o primească", a afirmat fostul mare arbitru italian.Manchester City doreşte să-i întâlnească pe responsabilii arbitrajului din Premier League, clubul fiind îngrijorat de faulturile dure îndreptate împotriva jucătorilor săi. Raheem Sterling, atacantul lui City, a spus că jucătorii echipei sale sunt "măcelăriţi" din cauza acestor faulturi.

Totodată, forul fotbalistic european le-a amintit arbitrilor să nu accepte să ia decizii când sunt presaţi de grupuri de jucători.

"Când văd un arbitru asaltat, este ceva inacceptabil. Nu acesta este mesajul pe care vrem ca jocul să-l exprime", a spus Collina.

Afla mai multe despre: collinaanuntuefafifadeciziearbitrajproblemeregulament 

viewscnt
Articole similare