Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbări radicale de regulament! World Rugby cere arbitrilor să sancţioneze mai aspru placajele periculoase

Schimbări radicale de regulament! World Rugby cere arbitrilor să sancţioneze mai aspru placajele periculoase

Rugby

Comentarii

Directorul executiv al World Rugby, Brett Gosper, a cerut arbitrilor să facă apel mai des la cartonaşele galbene şi roşii în tentativa de a elimina placajele periculoase din jocul cu balonul oval, relatează Reuters.

World Rugby a demarat o campanie pentru a eradica placajele periculoase, mai ales cele cu impact la cap, în contextul în care problema comoţiilor cerebrale au un impact tot mai mare în rândul jucătorilor.

''Cartonaşele există pentru a schimba comportamentul. Ele continuă să fie o problemă, dacă acest comportament nu se schimbă. Singurul mod în care conduita unui jucător se poate schimba este cartonaşul roşu şi până acum nu le-am văzut destul de des. Probabil nu am fost suficient de aspri. Nu am obţinut schimbarea de conduită aşteptată, dar vom continua pe acest drum'', a declarat Gosper. 

În meciurile test din această toamnă, anumite placaje periculoase au rămas nesancţionate, în pofida reluărilor video.



La CM Under 20 din acest an, World Rugby a promovat un regulament în care placajul este permis doar sub linia pectoralilor, pentru a se reduce riscul accidentărilor la cap.

Gosper susţine că nu s-a făcut suficient pentru a preveni accidentările în urma coliziunilor din jocul profesionist şi acum este timpul ca arbitrii să ia decizii mai dure. 

Afla mai multe despre: decizieregulamentrugby schimbari 

viewscnt
Articole similare