Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbări radicale la EURO 2024. Arbitrii vor avea mai multă personalitate odată cu noile reglementări UEFA

Schimbări radicale la EURO 2024. Arbitrii vor avea mai multă personalitate odată cu noile reglementări UEFA

EURO

Comentarii

Arbitrii de la EURO 2024, programat în perioada 14 iunie-14 iulie în Germania, vor explica mai bine deciziile lor, dar nu se vor adresa decât căpitanilor echipelor şi vor putea avertiza alţi jucători care ar putea interveni, a anunţat UEFA.

"Vrem arbitri cu o personalitate puternică care să ia decizii - uneori nepopulare - şi să şi le asume pe teren, dar vrem, de asemenea, ca ei să fie mai deschişi", a explicat, într-un comunicat Roberto Rosetti, responsabil al comisiei de arbitri în cadrul forului continental.

Oficialii de la turneul final vor "oferi mai multe detalii jucătorilor şi cu antrenorilor pentru a-i ajuta să înţeleagă ce a dus la luarea unor decizii" şi să "creeze un climat de încredere, atât timp cât primesc multe informaţii" de la asistenţa video la arbitraj, a adăugat fostul arbitru internaţional italian.

"Dar să explici o decizie când 22 de jucători te înconjoară este imposibil, mai ales când sunt 200 până la 250 de decizii pe meci. Noi le cerem tuturor echipelor să vegheze la faptul că doar căpitanul este singurul jucător care îi vorbeşte arbitrului" , a adăugat Roberto Rosetti.

În cazul în care căpitanul de echipă este un portar, "atunci va trebui desemnat un jucător de câmp pentru a îndeplini acel rol dacă un incident se produce în extremitatea terenului", a mai spus responsabilul arbitrajului european.

"Dar, în afara acestei excepţii, orice jucător care va ignora rolul de căpitan şi/sau se va apropia de arbitru manifestând lipsă de respect sau o contestaţie va fi avertizat", a conchis Roberto Rosetti.

Afla mai multe despre: uefa 

viewscnt
Articole similare