Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scut în jurul lui George Puşcaş. După Edi Iordănescu, Mihai Stoichiţă îi ia apărarea atacantului

Scut în jurul lui George Puşcaş. După Edi Iordănescu, Mihai Stoichiţă îi ia apărarea atacantului

Echipa națională

Comentarii

România a încheiat la egalitate, scor 0-0, în meciul din deplasare, cu Kosovo, din grupa preliminară pentru EURO 2024.

Cornel Dinu, Basarab Panduru şi MM Stoica l-au găsit ”vinovat” pe George Puşcaş după remiza cu Kosovo. Atacantul nu a avut realizări şi a fost criticat după meci. Mihai Stoichiţă este de altă părere şi a sărit în apărarea lui Puşcaş.

"E lăudabil ce efort a făcut Puşcaş. Puşcaş, la meciul din Kosovo, s-a luptat ca un rugbist. S-a luptat cu două forţe ale naturii. La fiecare minge, gândiţi-vă la un om care joacă în grămadă.

Ce se vede, sunt realizările tehnice. Care nu prea au fost extraordinare. Am spus mai devreme că trebuie să fim atenţi la această susţinere psihologică. I-am felicitat şi fii în continuare la fel de concentrat, la fel de bătăios cum ai fost şi vor veni şi realizările tehnice", a declarat Mihai Stoichiţă.

Puşcaş, apărat de selecţioner

Edi Iordănescu consideră că George Puşcaş a depus foarte mult efort în meciul din Kosovo şi s-a pus în slujba echipei, chiar dacă nu a fost decisiv pe tabela de marcaj.

Selecţionerul că astfel de jucători, de echipă, nu merită să primească un tratament atât de dur.

”Am şi eu o remarcă în ceea ce priveşte discuţia despre George Puşcaş. Cu permisiunea dumneavoastră, nu sunt deloc de acord cu ce s-a discutat în spaţiul public. Anumite voci.

Ştiu să respect opinii. Sunt foarte conştient că sunt foarte mulţi oameni - analişti, antrenori, conducători, jurnalişti cu expertiză - dar din punctul meu de vedere, George a făcut un meci cu foarte mult efort.

A contat foarte mult în economia jocului nostru. A fost jucătorul care tot timpul a fost în inferioritate numerică, în raport cu fundaşii centrali adverşi care au nivel înalt. 

S-a luptat, a fost în multe momente cu spatele la poartă pentru că aşa a cerut-o jocul.  A încercat să ţină de mingii, să ne ofere timp să împingem liniile şi chiar în multe momente ne-a ajutat să împingem centrul de greutate pentru că altfel pierdeam foarte mult teren.

George nu a făcut un joc estetic, nu a avut realizări clare - assist sau să marcheze - dar a fost foarte important în economia jocului. S-a pus în slujba echipei şi e păcat să punem la zid jucători care au avut o atitudine, cum a fost cazul lui”, a declarat Edi Iordănescu, la conferinţa de presă premergătoare duelul cu Elveţia.

Afla mai multe despre: george puscasedi iordanescunationala romanieimihai stoichita 

viewscnt
Articole similare