Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se cere suspendarea lui Novak Djokovic, după ce a refuzat testul antidoping la Cupa Davis: ”Dacă WADA îşi face treaba, ar trebui suspendat”

Se cere suspendarea lui Novak Djokovic, după ce a refuzat testul antidoping la Cupa Davis: ”Dacă WADA îşi face treaba, ar trebui suspendat”

Tenis

Comentarii

Fostul ciclist francez Marc Madiot, în prezent şeful echipei de ciclism Groupama-FDJ, consideră că Novak Djokovici ar trebui suspendat după ce a refuzat să se supună unui control antidoping la Cupa Davis.

Înaintea victoriei din sferturile de finală împotriva Marii Britanii, din Cupa Davis, numărul 1 mondial Novak Djokovici şi coechipierii săi sârbi au refuzat să se supună unui test antidoping.

”Este suprarealist să fii avertizat!”

Potrivit spaniolilor de la ”Marca”, numărul unu mondial nu a apreciat faptul că a primit citaţia cu o oră şi jumătate înainte de a juca joi în meciul de simplu cu Cameron Norrie.

"În gama de produse dopante, există produse care pot fi detectate pe o perioadă extrem de limitată de timp. Dacă nu se efectuează un test înainte de începerea competiţiei, timpul din competiţie permite eliminarea urmelor de produs dopant. Detectarea este posibilă pentru un timp limitat în raport cu aportul. Acesta este motivul pentru care a fost introdusă testarea înainte de competiţie. Este suprarealist să fii avertizat! Nu mai este un test neanunţat", a spus Madiot.

Pentru managerul Groupama-FDJ, ITF nu face decât să aplice regulamentul antidoping, ceea ce înseamnă că Novak Djokovici trebuie sancţionat. "Avem dreptul de a testa înainte şi după o competiţie. El a refuzat testul înainte de competiţie. Dacă organizaţia antidoping îşi face treaba, Djokovici ar trebui suspendat. El a refuzat un test înainte de competiţie şi apoi a făcut un test după competiţie. În ciclism, eşti testat, iar dacă refuzi, eşti testat pozitiv. Dacă eşti testat pozitiv, eşti sancţionat. Nu ai dreptul să refuzi un test, acestea sunt regulile".

Afla mai multe despre: cupa davisnovak djokovicserbiaaustralianorriemadiot 

viewscnt
Articole similare