You are here:

Se decide soarta lui Erik Ten Hag într-o şedinţă specială. Un fost mare atacant al clubului e favorit să-i ia locul managerului pe banca lui Manchester United

Se decide soarta lui Erik Ten Hag într-o şedinţă specială. Un fost mare atacant al clubului e favorit să-i ia locul managerului pe banca lui Manchester United

Manchester United

Comentarii

Viitorul lui Erik Ten Hag ca manager al grupării Manchester United va fi decis la un comitet executiv condus de Sir Jim Ratcliffe la Londra, marţi, secundul Ruud van Nistelrooy fiind favorit pentru a prelua postul, în cazul în care se decide schimbarea, relatează The Guardian.

Se aşteaptă ca la reuniune, o întâlnire obişnuită în agendă, să participe Ratcliffe, care controlează departamentul de fotbal, şi să fie prezenţi şi Omar Berrada, directorul executiv, Dan Ashworth, directorul sportiv, şi Jason Wilcox, directorul tehnic.

În timp ce luni nu a existat niciun indiciu intern la club că Ten Hag va fi demis, The Guardian subliniază că, în cazul în care decizia va fi luată, Van Nistelrooy este un potenţial înlocuitor pe termen scurt.

Dacă fostul atacant al lui United va impresiona, el ar putea fi, de asemenea, luat în considerare ca succesor permanent al lui Ten Hag.

În decembrie 2018, Ole Gunnar Solskjær a preluat funcţia de interimar atunci când José Mourinho a fost demis din funcţia de manager al lui United. Datorită formei impresionante a echipei sub conducerea norvegianului, acesta a fost numit permanent cu un contract pe trei ani, în luna martie a anului următor.

Van Nistelrooy, care a devenit asistentul lui Ten Hag în iulie, a condus-o pe PSV Eindhoven pentru toate meciurile din sezonul 2022-23, cu excepţia unuia, câştigând Cupa KNVB.

Când a fost întrebat săptămâna trecută despre viitorul lui Ten Hag, Ratcliffe a indicat că va lăsa orice decizie la latitudinea executivului. „Nu vreau să răspund la această întrebare”, a spus miliardarul, care deţine 27,7% din United.

„Îmi place Erik, cred că este un antrenor foarte bun, dar nu este decizia mea. Este echipa de management care conduce Manchester United care trebuie să decidă. Dar echipa care conduce Manchester United a fost împreună doar din iunie sau iulie. Ei nu au fost acolo în ianuarie, februarie, martie sau aprilie - Omar, Dan, au sosit abia în iulie”, a afirmat Ratcliffe.

Un alt succesor al lui Ten Hag ar putea fi managerul de la Brentford, Thomas Frank.

Afla mai multe despre: erik ten hag 

viewscnt
Articole similare