Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se discută găzduirea în România a Jocurilor Olimpice pentru Tineret, în 2028! Oraşul vizat. Mihai Covaliu s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă

Se discută găzduirea în România a Jocurilor Olimpice pentru Tineret, în 2028! Oraşul vizat. Mihai Covaliu s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă

Jocurile olimpice

Comentarii

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit luni, la Palatul Victoria, cu preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, cu care a discutat despre beneficiile reprezentate de găzduirea, la Braşov, a Jocurilor Olimpice pentru Tineret, în 2028. Premierul a cerut un plan de acţiune pentru pregătirea şi fundamentarea demersurilor de depunere a dosarului de ţară pentru pregătirea procedurilor de organizare a acestei competiţii internaţionale, potrivit unui comunicat al Executivului.

La discuţii au participat consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu, Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic, secretarul general al COSR, George Boroi, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi primarul municipiului Braşov, Allen Coliban. Cu această ocazie, participanţii au discutat despre beneficiile reprezentate de găzduirea, la Braşov, a Jocurilor Olimpice pentru Tineret, în 2028.

Potrivit Guvernului, această competiţie poate aduce României oportunităţi de dezvoltare a infrastructurii sportive, încurajarea tinerilor în practicarea sporturilor de iarnă, promovarea ţării noastre în rândul ţărilor cu capacitate de organizare a unor competiţii la cel mai înalt nivel şi valorificarea potenţialului local, atât turistic, cât şi sportiv.

”Investiţiile din ultimii ani realizate la Braşov pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European în 2013, urmate de proiecte în derulare, precum Sala Polivalentă, modernizarea şi extinderea domeniului schiabil, noua infrastructură pentru sporturile de iarnă şi Centrul de cercetare pentru comunităţi montane reprezintă atuuri relevante pentru găzduirea, la Braşov, a Jocurilor Olimpice pentru Tineret. În acest sens, premierul a cerut un plan de acţiune pentru pregătirea şi fundamentarea demersurilor de depunere a dosarului de ţară pentru pregătirea procedurilor de organizare a acestei competiţii internaţionale”, se menţionează în comunicat. 

Afla mai multe despre: brasov jocurile olimpice de tineret 2028 

viewscnt
Articole similare