You are here:

"Se întâmplă cam multe... Nu ştiu de ce au schimbat decizia arbitrii". Reacţia Anei Bărbosu după ce a pierdut dramatic bronzul olimpic

"Se întâmplă cam multe... Nu ştiu de ce au schimbat decizia arbitrii". Reacţia Anei Bărbosu după ce a pierdut dramatic bronzul olimpic
Comentarii

Ana Maria Bărbosu a oferit declaraţii după ce a ratat dramatic medalia de bronz în finala la sol de la Jocurile Olimpice.

"Am fost timp de două minute pe podium, mi-am câştigat locul respectiv, am făcut cel mai bun sol din această competiţie, sunt foarte mândră de mine, dar aceasta a fost decizia arbitrilor.

Nu ştiu de ce au luat această decizie, aşa au considerat ei, asta e, podiumul este dat deja, n-am ce să mai fac. A fost un vis împlinit pentru câteva minute, apoi arbitrii au decis altceva.

Toată lumea îşi poate da seama acum cât de greu poate fi acest moment pentru mine, am ajuns în finala olimpică, nu mă aşteptam, am încheiat chiar pe locul 4, nici la asta nu mă aşteptam. M-am văzut acolo, pe locul al treilea, apoi s-a făcut acea schimbare şi a fost altcineva, este greu.

Eu mi-am făcut treaba cât de bine am putut, nu cred că are cineva ce să-mi reproşeze. Mi-este ruşine pentru că am mai şi urcat acolo sus. Îmi pare rău, pentru că aş fi putut duce din nou România pe podium la gimnastică.

Sunt dezamăgită de această decizie şi ştiu în inima mea că am făcut tot ce am putut. Ştiu că primul rezultat a fost... Nu vreau să trec peste calculele arbitrilor, dar ce este în inima mea este în inima mea şi vă daţi seama că mi-aş fi dorit mai mult să fie România pe locul trei decât America.

Cam multe se întâmplă...", a spus Bărbosu, care fost depăşită de în clasament în urma contestaţiei americancei Jordan Chiles.

Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul patru la sol, luni, în concursul de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea s-a clasat pe cinci.

Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia.

Sabrina Maneca-Voinea a făcut şi ea contestaţie pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133). Pentru Andrade este a doua medalie de aur din carieră, după cea din 2021, de la sărituri.

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

Echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul acestei ediţii. Gimnastele noastre s-au clasat pe locul 7 în finala pe echipe, Ana Maria Bărbosu pe 17, iar Amalia Ghigoarţă pe 22 la individual compus, Sabrina Maneca-Voinea pe 8 la bârnă şi pe 5 la sol, iar Ana Bărbosu pe 4 la sol.

Afla mai multe despre: gimnastica 

viewscnt
Articole similare