Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se pregăteşte o nouă schimbare importantă în fotbalul românesc! Ce sistem vrea Burleanu să aducă în Liga I: ”Aici trebuie să intervenim”

Se pregăteşte o nouă schimbare importantă în fotbalul românesc! Ce sistem vrea Burleanu să aducă în Liga I: ”Aici trebuie să intervenim”

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu a obţinut un nou mandat în fruntea fotbalului românesc, iar acum e gata să facă schimbări importante asupra sistemului competiţional din Liga I. Preşedintele FRF consideră că actualul format nu aduce suficient interes pentru partidele din playout.

Burleanu a anunţat că doreşte să modifice, printre altele, atât numărul de echipe, cât şi să implementeze un format nou pentru zona de playout, care să sporească astfel interesul pentru confruntările din zona inferioară a clasamentului.

„Trebuie să intervenim pe ceea ce înseamnă sistemul competiţional la nivelul Ligii I. Am apelat la o firmă cu experienţă în acest domeniu, Hypercube. Playoff-ul se termină înaintea playout-ului, acest lucru trebuie corectat. Audienţele din playout sunt inferioare celor din playoff deoarece nu există o miză a competiţiei.

Concluzia este că trebuie să dăm o miză sportivă playout-ului. Un alt aspect pentru creşterea spectaculozităţii ar fi introducerea unui al treilea tur în playoff. Am vrea să introducem un meci de baraj, într-o singură manşă, pe terenul echipei din playoff, între ultima clasată din playoff şi prima din playout. Câştigătoarea va participa în cupele europene. 

Acesta este sistemul cu 14 echipe. Noi vrem să aducem 16 echipe în Liga I, dintre care 4 să vină din Liga a II-a. Playoff-ul va avea 6 echipe, iar playout-ul 10, cu meciuri într-o singură manşă. Playoff-ul trebuie să încheie competiţia, cu stabilirea campioanei”, a explicat Răzvan Burleanu

Afla mai multe despre: burleanuliga 1schimbare,  

viewscnt
Articole similare