Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se răzbună pe FCSB? Jucătorul dat afară de Gigi Becali, foarte aproape de lovitura carierei

Se răzbună pe FCSB? Jucătorul dat afară de Gigi Becali, foarte aproape de lovitura carierei

Fotbal

Comentarii

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali (65 de ani), este cunoscut pentru alegerile pripite pe care le face atunci când vine vorba despre jucători.

Omul de afaceri stă foarte rău la capitolul răbdare, iar atunci când jucătorul nu ”livrează” la nivelul aşteptărilor, intră pe o ”listă neagră” de unde foarte greu se mai iese.

Marco Dulca, aproape de titlu în Slovenia

Este şi cazul mijlocaşului român Marco Dulca (24 de ani), considerat, la un moment dat, unul dintre cei mai promiţători jucători din ţara noastră.

Marco, născut în Coreea de Sud, la Pohang, a ajuns la FCSB în vara lui 2022, de la Chindia, în schimbul sumei de 250.000 de euro, şi toată lumea privea cu încredere acest transfer.

Fotbalistul terminase un ciclu impresionant la echipele naţionale ale României  - U17, U18, U19, U21 şi U23 - şi era preconizat pasul rapid şi către seniori.

Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. Marco nu s-a adaptat foarte bine la FCSB, a intrat pe eterna ”listă neagră” după doar 13 meciuri şi puţin peste 400 de minute adunate i s-a arătat uşa din spate.

La mai puţin de şase luni de la transferul la FCSB, Gigi Becali decidea să-l trimită înapoi la Chindia, gratis.

Au urmat alte şase luni de refacere fizică şi psihică, după dificultăţile de la FCSB, însă jocul să nu a mai fost acelaşi, iar la finalul stagiunii Chindia a retrogradat în Liga 2.

După trei-patru luni fără angajament, Marco a surprins pe toată lumea când a decis să meargă la NK Celje, în Slovenia.

Cu toate acestea, se pare că a luat una dintre cele mai bune decizii din viaţa sa. 

NK Celje face un sezon fantastic şi este foarte aproape de titlu în Slovenia. Aşadar, sunt şanse mari ca NK Celje să o înfrunte chiar pe FCSB în preliminariile viitoare pentru Liga Campionilor.

  • 500.000 de euro este cota de piaţă a lui Marco Dulca, conform transfermarkt.de.

Chiar dacă a avut un început de sezon în care nu s-a bucurat de foarte multe minute, treptat, dar sigur în evoluţii, mijlocaşul român a devenit titular în echipa slovenă.

Marco Dulca prins lotul în 18 din cele 27 de etape scurse până acum:

  • a fost titular de 6 ori
  • a intrat din postura de rezervă de 10 ori
  • a rămas pe bancă de 2 ori.

NK Celje este lider autoritar în Slovenia, cu 62 de puncte adunate în 27 de etape, cu 12 puncte mai multe faţă de ocupanta locului secund, Olimpija Ljubljana. Maribor este pe locul 3, cu 43 de puncte.

Afla mai multe despre: marco dulcank celjeslovenia 

viewscnt
Articole similare