Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se reunesc eroii Farului din barajul cu FCM Bacău! Meci aniversar, la 23 de ani de la duelul filmat de pe bloc

Se reunesc eroii Farului din barajul cu FCM Bacău! Meci aniversar, la 23 de ani de la duelul filmat de pe bloc

Farul Constanța

Comentarii

Pe 24 iunie 2001, Farul Constanţa a reuşit una dintre cele mai importante victorii din istoria clubului: o învingea pe FCM Bacău, la lovituri de departajare, chiar pe terenul moldovenilor, şi revenea în Liga 1.

Returul dintre FCM Bacău şi Farul, din vara lui 2001, rămâne scris cu litere de aur în cartea de istorie a fotbalului românesc. 

  • În tur, la Constanţa, Farul se impusese cu 2-1.

23 de ani de la un meci istoric pentru Farul Constanţa

Gazdele, patronate pe atunci de Dumitru Sechelariu, au interzis televiziunilor accesul pe stadion. Motivul? Aveam să-l aflăm tot prin intermediul camerelor de filmat, care au fost nevoite să se suie pe cele mai înalte blocuri ale Bacăului pentru a capta imagini.

  • Meciul nu a mai fost transmis în direct, însă TVR a reuşit să înregistreze imagini de la acea partidă de pe un bloc aflat în apropiere.

Brigada de arbitri compusă din Marian Dorobanţu, Dan Lăzărescu şi Cornel Fecioru a părut că face tot posibilul pentru a o păstra pe FCM Bacău în Liga 1.

Totuşi, un gol norocos al Farului, marcat de Marcel Abăluţă în minutul 84, la 2-0 pentru FCM Bacău, a adus meciul în prelungiri, apoi la loviturile de la punctul cu var, unde constănţenii au fost mai inspiraţi.

  • La 2-0 pentru FCM Bacău, Vali Bădoi a lovit bara pentru moldoveni.
  • La 11 metri, Cristi Negru, Liviu Mihai, Marcel Abăluţă şi Adrian Senin au marcat pentru Farul. În timp ce la băcăuani au punctat Cătălin Cursaru, Radu Ciobanu şi Aurelian Zlati au înscris, dar Corneliu Codreanu şi Florin Anton au ratat.

Se reunesc eroii barajului de poveste cu FCM Bacău!

În vara acestui an se împlinesc 23 de ani de la acel meci de poveste, iar suporterii Farului consideră că evenimentul nu poate fi trecut cu vederea atât de uşor.

Pe 21 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul SNC din Constanţa, va avea parte un meci aniversar între echipa din 2001 a Farului şi cea din 2016, care a pornit de la zero în Liga 4, sub denumirea de SSC Farul.

Majoritatea jucătorilor şi antrenorilor angrenaţi atunci în succesul Farului şi-au anunţat prezenţa la acest eveniment.

Aşadar, suporterii Farului îi pot vedea din nou la lucru pe George Curcă, Ion Barbu, Ionuţ Bădescu, Marcel Abăluţă, Adrian Senin, Vasilică Cristocea, Cristi Negru, Liviu Mihai sau Sorin Ţeican. Plus antrenorii Petre Grigoraş, Marian Dinu şi Ion Răuţă.

Afla mai multe despre: farul-fcm bacaudumitru sechelariugrigorasion barbuliga 1 

viewscnt
Articole similare