Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se trezeşte în fiecare zi la ora 5.30 pentru a cuceri medalii pentru România: "Din cauza asta nu am văzut vreodată meciuri din Liga Campionilor la fotbal"

Se trezeşte în fiecare zi la ora 5.30 pentru a cuceri medalii pentru România: "Din cauza asta nu am văzut vreodată meciuri din Liga Campionilor la fotbal"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Înotătorul Robert Badea, dublu campion la FOTE, face sacrificii inimaginabile pentru a-şi îndeplini visul.

Înotul românesc are viitor de aur. Dacă prezentul, la masculin, este reprezentat de David Popovici şi de Vlad Stancu, din spate vine puternic Robert Badea. El a fost vedeta delegaţiei României la Festivalul Olimpic al Tineretului European care a avut loc în luna iulie, la Maribor, acolo unde tinerii noştri înotători au cucerit acolo 20 de medalii, dintre care 6 de aur. 

Dintre acestea, două au fost aduse de Robert Badea, care a triumfat în probele de 200 m mixt şi de 400 m mixt. Aceste rezultate sunt rodul multor sacrificii. Printre acestea, trezitul la ora 5 şi jumătate dimineaţa pentru a merge la antrenament. De aceea, se culcă atât de devreme, încât niciodată nu a putut vedea un meci de fotbal din Liga Campionilor la fotbal. 

„La ora 8.00 seara e gata, somn. Din cauza asta nici nu am văzut vreodată meciuri din Liga Campionilor la fotbal. E adevărat, nu ţin cu nimeni, dar oricum, mă culc foarte devreme. Pentru că şi antrenamentele sunt foarte devreme, în jur de ora 5.30 plec spre bazin”, spune Robert Badea,  înotător, dublu campion FOTE, pentru Sportsnet.ro

A stabilit primul record naţional la vârsta de 13 ani 

Explozia lui Robert Badea în prim-planul înotului românesc nu a fost întâmplătoare. El a stabilit, de-a lungul carierei sale, numeroase recorduri naţionale. Pe primul nu-l poate uita nici acum.  

„Cea mai frumoasă cursă din carieră? Aveam vârsta de 13 ani, primul an de cadeţi la Piteşti şi când am făcut primul record naţional la 200 m spate. A fost o bucurie imensă, îmi aduc aminte şi acum cu mare plăcere. De atunci am bătut de multe ori recordurile naţionale, sincer să fiu nici nu mai ştiu de câte ori, dar bucurie ca aceea am simţit foarte rar”, a adăugat Robert Badea.

Fiecare succes este sărbătorit de tânărul înotător în acelaşi fel: iese cu prietenii la mall: ”De fiecare dată ies cu prietenii în mall, să mănânc ceva bun şi să-mi fac pe plac, să fie totul perfect. Ne distrăm împreună”.

Când nu este în bazin sau cu prietenii lui, Robert are o pasiune legată de telefonul mobil. 

„Pot spune că sunt dependent de tik-tok, stau foarte mult pe tik-tok, dar sper să-l dezinstalez la un moment dat. Eu nu fac filmuleţe, dar îmi place să mă uit la ce postează alţii, recunosc. Oricum, petrec prea mult pe această reţea. Din fericire, mă ţine bateria telefonului”, recunoaşte Robert Badea.

A avut emoţii când a dat primul autograf 

Chiar dacă are doar 16 ani, Robert a devenit deja cunoscut în rândul micilor înotători. În acest an a dat primul autograf şi recunoaşte că a fost uimit. 

„Am dat autograf anul acesta, la Otopeni. La naţionalele din primăvară. Chiar am fost mirat când a venit la mine să-mi cearăm m-am şi speriat puţin, credeam că glumeşte. Nu mi-am exersat niciodată semnătura pentru autografe”, mai spune înotătorul. 

Deşi este un specialist al celei mai dificile probe din nataţie, cea de mixt, lucru confirmat de medaliile de aur cucerite la FOTE la 200 m mixt şi la 400 m mixt Robert recunoaşte că are un stil pe care nu-l agreează: brasul. 

”Cel mai greu stil dintre toate patru mi se pare brasul. Culmea e că nu e neapărat dificil, dar nu-mi place mie, nu ştiu să explic de tot de ce”, a încheiat Robert Badea,  înotător, dublu campion FOTE.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: robert badeainot 

viewscnt
Articole similare