You are here:

Seară europeană superbă! Rrahmani a marcat pentru Sparta Praga şi s-a calificat în grupa de Champions League. Lovitură de treatru în Galatasaray - Young Boys

Seară europeană superbă! Rrahmani a marcat pentru Sparta Praga şi s-a calificat în grupa de Champions League. Lovitură de treatru în Galatasaray - Young Boysgalerie foto
Comentarii

Primele meciuri din returul play-off-ului UEFA Champions League s-au încheiat superb. Sparta Praga, Salzburg şi Young Boys s-au calificat în grupă.

  • Albion Rrahmani, abia plecat de la Rapid, a marcat golul de 2-0 pentru Sparta Praga, la debutul din Cehia, contra lui Malmo. Adversara care a eliminat-o pe FCSB s-a calificat cu 4-0 la general, din play-off. 
  • Young Boys a dat lovitura şi la Istanbul. După 3-2 în Elveţia, echipa a învins-o pe Galatasaray şi în deplasare, scor 1-0, după un meci cu multe ocazii de ambele părţi. 
  • Dinamo Kiev a izbutit egalul în retur, însă Salzburg a avansat în grupa de Champions League cu 3-1 la general. 

Sparta Praga - Malmo 2-0 (Haraslin 80, Rrahmani 83) (2-0 în tur)

Echipele de start

  • Sparta Praga: Vindahl - Vitik, Panak, Sorensen - Wiesner, Laci, Kairinen, Rynes - Birmancevic, Olatunji, Haraslin
  • Rezerve: Vorel (GK), Solbakken, Ross, Pavelka, Kuchta, Rrahmani, Tuci, Daněk, Preciado, L. Sadílek, E. Krasniqi, Zelený
  • Malmo: Dahlin - Rosler, Jansson, Zatterstrom - Stryger, Pena, Johnsen, Busanello - Rieks, K. Thelin, Christiansen
  • Rezerve: Friedrich (GK), Persson (GK), Rosengren, Olsson, Jörgensen, Berg, Botheim, Ali, Makolli, Loukili, Skogmar, Bolin

Min. 83 GOOOOL Sparta Praga! Rrahmani, fotbalistul abia vândut de Rapid, a fost introdus pe teren şi a marcat. Haraslin a driblat în partea stângă şi a centrat la firul ierbii pentru Rrahmani, care a pus piciorul pentru 2-0. 

Min. 80 GOOOOL Sparta Praga! Al treilea penalty al serii a fost cu noroc. Haraslin a deschis scorul şi cehii se îndreaptă spre grupă. 

Min. 67 GOOOL Sparta Praga, însă "bijuteria" lui Haraslin, direct în vinclu, este anulată pentru poziţia de offside în care a fost surprins. 

Min. 35 Haraslin trage din prima periculos spre poarta adversă, din interiorul careului, iar Dahlin are o intervenţie decisivă. 

Min. 26 Penalty ratat de Malmo! A doua lovitură de pedeapsă a serii a fost irosită de Christiansen, care a fost ghicit de Vindahl. 

Min. 18 Penalty ratat de Sparta Praga! De la punctul cu var, Birmancevic a tras mult pe lângă poartă. 

Sparta Praga a obţinut o victorie clară în Suedia, pe terenul celor de la Malmo. Campioana Cehiei a reuşit să se impună cu scorul de 2-0 şi să-şi uşureze misiunea de calificare în următoarea fază a competiţiei. Echipa care a eliminat-o pe FCSB din preliminarii în turul trei a reuşit să ajungă în acest punct al competiţiei după ce le-a eliminat pe Shamrock Rovers şi FCSB.

Echipa lui Lars Friis pleacă favorită pe epet Arena şi speră să-şi asigure locul în acest sezon al Ligii Campionilor.


Galatasaray - Young Boys 0-1 (Virginius 87) (2-3 în tur)

Echipele de start

  • Galatasaray: Muslera - B. Yilmaz, K. Ayhan, Nelsson, Kohn - Torreira, G. Sara - Ziyech, Batshuayi, K. Akturkoglu - Icardi
  • Rezerve: Ahmet Şen (GK), Günay Güvenç (GK), Demirbay, Mertens, Yunus Akgün, Dubois, Berkan Kutlu, Jelert, Recep Dilek, Ali Turap Bülbül, Efe Akman, Metehan Baltacı
  • Young Boys: Keller - Blum, Camara, Zoukrou, Hadjam - Monteiro, Lauper, Niasse, Colley - Ganvoula, Ugrinic
  • Rezerve: Von Ballmoos (GK), Marzino (GK), Husic, Itten, Imeri, Chaiwa, Persson, Virginius, Benito, Athekame, Males.

Min. 87 GOOOOOL Young Boys! Virginius a avut o cursă fantastică şi a finalizat contraatacul elegant, pe lângă Muslera. 

Min. 71 Galata se apropie din nou de poarta adversă! După o acţiune superbă, Akturkoglu a finalizat din prima, plasat la colţul lung, însă Keller a respins în corner. 

Min. 63 Galatasaray profită de greşeala apărării lui Young Boys, mingea ajunge la Batshuayi, care trage pe jos puţin pe lângă poartă. 

Min. 62 Ganvoula reia cu capul, din corner, iar mingea loveşte bara. 

Min. 56 Gol anulat pentru offside! Ayhan trimite mingea în poartă după o lovitură liberă, însă reuşita e anulată pentru un offside mare. 

Min. 53 Torreira prinde mingea în marginea careului, dar trage mult peste poartă. 

Min. 39 Muslera salvează din nou! Monteiro a reluat cu capul din doar câţiva metri, însă pe direcţia portarului, după o lovitură liberă. 

Min. 31 Ganvoula trimite cu capul mingea în bară, după un corner, Colley reia în poarta goală, însă reuşita este anulată pentru un offside evident.

Min. 18 Young Boys rămâne periculoasă pe contraatac! Colley a tras plasat la colţul lung din marginea careului, iar Muslera a intervenit superb. Anterior, Galatasaray a avut mai multe şuturi blocate în careul advers. 

Min. 15 Acelaşi Ganvoula are o fază identică! De această dată mingea trimisă de el a fost respinsă în corner. 

Min. 5 Ganvoula scapă spre poarta lui Muslera, dar din unghi trage puţin pe lângă bară. 

Galatasaray a suferit o înfrângere în Elveţia, în faţa celor de la Young Boys. 3-2 a fost scorul partidei tur. Elveţianul Joel Monteiro a fost omul decisiv pentru formaţia gazdă, la meciul tur. În egală măsură, turcii l-au avut pe Michy Batshuayi care a reuşit să înscrie o "dublă".

În retur, fanii lui Galatasaray vor spera la o a doua prezenţă consecutivă pentru formaţia "Cim Bom" în UEFA Champions League.


Salzburg - Dinamo Kiev 1-1 (Daghim 12 / Vanat 29) (2-0 în tur)

Echipele de start

  • Salzburg: Blaswich - Van der Brempt, Piatkowski, Baidoo, Dedic - Bidstrup, Capaldo, Kjaergaard - Daghim, Yeo, Gloukh
  • Rezerve: A. Schlager (GK), Hamzic (GK), Blank, Okoh, Diambou, Ratkov, Lukic, Gourna-Douath, Mellberg, Nene, Diakite
  • Dinamo Kiev: Bushchan - Tymchyk, Popov, Mykhavko, Dubinchak - Pikhalonok, Brazhko, Shaparenko - Yarmolenko, Vanat, Kabaiev
  • Rezerve: Neshcheret (GK), Vivcharenko, Voloshyn, Rubchynskyi, Lonwijk, Andriyevskiy, Karavaiev, Supryaha, Ceballos, Bilovar, Braharu, Mykhailenko 

Min. 53 Baidoo a fost aproape de autogol, după ce a încercat să-i paseze colegului din centrul apărării, iar din fericire pentru el mingea s-a dus în corner. 

Min. 29 GOOOOL Dinamo Kiev! Vanat finalizează excelent, după ce a fost lansat spre careul advers. 

Min. 12 GOOOL Salzburg! Daghim deschide scorul. 

Salzburg a reuşit să se impună fără mari probleme în turul cu Dinamo Kiev, disputat pe teren neutur. Nene şi Kjaergaard au înscris pentru echipa de tineri a celor de la RB Salzburg. Austriecii au reuşit să treacă de Twente, formaţie din Eredivisie, în precedentul tur preliminar, cu scorul de 5-4, la general.

Dinamo Kiev a avut de parcurs un tur prelimianr în plus faţă de adversara sa din play-off. Fosta echipă a lui Mircea Lucescu a trecut de Partizan şi Glasgow Rangers în drumul spre ultima fază a preliminariilor.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: uefa champions leaguesparta pragagalatasaraymalmosalzburgyoung boysdinamo kiev 

viewscnt
Articole similare