Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Securitate întărită şi la meciurile de miercuri din Liga Campionilor, după ameninările Statului Islamic

Securitate întărită şi la meciurile de miercuri din Liga Campionilor, după ameninările Statului Islamic
Comentarii

Securitatea a fost întărită miercuri la Paris şi la Madrid, înaintea meciurilor PSG - FC Barcelona şi Atletico - Borussia Dortmund, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ameninţările grupării jihadiste Stat Islamic.

Vizate la rândul lor de aceste ameninţări, primele două partide din această fază a competiţiei continentale, Real Madrid - Manchester City (3-3) şi Arsenal Londra - Bayern Munchen (2-2), s-au desfăşurat marţi seară fără incidente.

Apărute în urmă cu câteva zile, aceste ameninţări lansate pe internet abia au fost observate iniţial, înainte ca autorităţile să anunţe marţi o întărire a măsurilor de securitate, într-un context de alertă de risc foarte mare de atentat în toate ţările europene, revizuită în continuare în sus după atacul asupra unei săli de spectacole din Moscova, pe 22 martie, în care au fost ucise 144 de persoane.

Marţi, cu puţin mai mult de 100 de zile înaintea Jocurilor Olimpice, care reprezintă o problemă majoră de securitate, ministrul francez de Interne, Gerard Darmanin, a indicat că securitatea a fost întărită "considerabil" la Paris după ameninţările Statului Islamic.

Într-un mesaj video, prefectul de Madrid, Francisco Martin Aguirre, a la rândul său anunţat o "desfăşurare extraordinară de securitate, în conformitate cu nivelul de alertă stabilit de serviciile de informaţii ale forţelor de securitate ale statului''. 

La Londra, poliţia a explicat marţi că a fost informată cu privire la ameninţări, dar unul dintre responsabili săi "a asigurat publicul cu privire la soliditatea planului de securitate" în jurul stadionului Emirates, unde au jucat Arsenal şi Bayern Munchen, fără să fie observat vreun incident.

Cele trei oraşe gazdă ale sferturilor de finală, Madrid, Londra şi Paris, s-au confruntat cu atacuri jihadiste în masă, în 2004, 2005 şi 2015. Pe 13 noiembrie 2015, Stade de France s-a numărat printre ţintele comandourilor jihadiste, care au ucis în total 130 de persoane în capitala Franţei.

Într-unul dintre mesajele de ameninţare ale Statului Islamic, un luptător mascat şi înarmat cu o puşcă de asalt, pozează în faţa fotografiilor celor patru stadioane gazdă ale meciurilor tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, însoţit de cuvintele: "Ucideţi-i pe toţi".

Afla mai multe despre: psg 

viewscnt
Articole similare