Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şeicii lui Manchester City cumpără un nou club. Unde vor investi de acum şefii lui Guardiola

Şeicii lui Manchester City cumpără un nou club. Unde vor investi de acum şefii lui Guardiola
Comentarii

City Football Group (CFG), care deţine Manchester City, negociază preluarea clubului francez Troyes, din liga a doua, informează presa engleză.

Din Franţa, CFG a fost interesat iniţial de Nancy, dar şi-a îndreptat ulterior atenţia către Troyes, grupare evaluată la o sumă cuprinsă între 7 şi 10 milioane de euro.

Adăugarea unui nou club în portofoliu face parte dintr-un plan mai larg care să le ofere jucătorilor tineri din "galaxia" City oportunitatea de a se dezvolta. Franţa este privită ca o soluţie atractivă datorită naturii fizice a competiţiilor sale, mai aproape de Premier League, în comparaţie cu alte părţi din Europa.

De curând, CFC a achiziţionat clubul belgian Lommel, din liga secundă.

Pe lângă Manchester City şi Lommel, CFG mai deţine grupările New York City FC (SUA), Yokohama Marinos (Japonia), Girona (Spania), Melbourne FC (Australia), Club Atlético Torque (Uruguay), Mumbai City FC (India) şi Sichuan Jiuniu FC (China).

Troyes ar fi, astfel, al zecelea club din portofoliul holdingului din Emiratele Arabe Unite.

City Football Group (CFG) este deţinut de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, ca acţionar majoritar, şi are ca acţionari minoritari un grup de investitori chinezi, condus de compania de media şi divertisment CMC Inc Holding, cu aproximativ 12 la sută, şi compania americană de investiţii Silver Lake, cu puţin peste 10 la sută.

Afla mai multe despre: manchester city 

viewscnt
Articole similare