Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Selecţionerul Angliei a vorbit despre noaptea neagră a românilor de la Middlesborough! "Steaua avea un pedigree european important, ştiam cine sunt!" Ce a spus înaintea meciului cu România

Selecţionerul Angliei a vorbit despre noaptea neagră a românilor de la Middlesborough! "Steaua avea un pedigree european important, ştiam cine sunt!" Ce a spus înaintea meciului cu România
Comentarii

România va juca un amical contra Angliei, duminică, de la ora 21:45, la Middlesborough, pe stadionul unde Steaua a trăit un adevărat coşmar şi a ratat calificarea în finala Cupei UEFA.

Gareth Southgate a vorbit la conferinţa de presă dinaintea meciului cu România şi a rememorat amintirile pe care le are de la smifinala din Cupa UEFA contra Stelei. Selecţionerul Angliei a fost căpitanul lui Middlesborough la 4-2, dar a ieşit accidentat în prima repriză. 

"Steaua avea un pedigree european important, ştiam cine e Steaua. Ştiu şi acum că fotbalul romanesc întinereşte, ştiu că în 2019 a fost parcursul de la U21, mulţi dintre jucătorii care sunt acum în naţionala României au fost implicati atunci. E un test foarte important pentru noi duminică seara", a spus britanicul. 

Southgate se aşteaptă ca o parte dintre spectatori să îşi fluiere echipa la meciul de duminică seara. Fotbaliştii englezi au decis să continue să îngenuncheze înaintea startului partidelor, ca semn de solidaritate pentru oamenii de culoare. La amicalul cu Austria, jucătorii britanici au fost huiduiţi din tribune. 

"Unii oameni decid să facă anumite lucruri. Noi suntem uniţi. Suntem dedicaţi unul altuia şi echipei. Suntem hotărâţi să facem pe tot parcursul turneului acest gest. Jucătorii sunt sătui de subiectul ăsta, cred că nu vor mai primi întrebari pe tema asta. Dacă se întâmplă să fie huiduiţi, se întâmplă. Vocile lor s-au auzit, fotbaliştii vor să transmită un mesaj. Vor să discute de fotbal şi atenţia să fie pe fotbal la acest turneu final. Am avut o întalnire cu jucătorii, a fot productivă.

Am vrut să ii reprezint cât de bine se poate, de aia am cerut să discutăm. Sunt alte lucruri pe care trebuie să ne concentram. În acest moment, vrem ca discuţia să fie despre fotbal. Vom continua să îngenunchem înaintea jocurilor. Unele elemente din tribuna vor continua să huiduie. Mi se pare ciudat să îi huidui pe jucătorii naţionalei tale", a a spus Gareth Southgate. 

Statistica este de partea naţionalei lui Mirel Rădoi. România nu a mai pierdut în faţa Angliei din 1970, iar românii i-au învins pe englezi la ultimele două turnee finale. 

 

Afla mai multe despre: southgate 

viewscnt
Articole similare