Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Sepsi are mai multe trofee decât FCSB în ultimii ani”. Cum s-a ajuns aici: ”Au o strategie...” | EXCLUSIV

”Sepsi are mai multe trofee decât FCSB în ultimii ani”. Cum s-a ajuns aici: ”Au o strategie...” | EXCLUSIV

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Formaţia Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat, miercuri seară, Cupa României Betano, învingând la lovituri de departajare echipa Universitatea Cluj în finala competiţiei, disputată la Sibiu.

”Sepsi are mai multe trofee decât FCSB în ultimii ani”. Cum s-a ajuns aici: ”Au o strategie...” | EXCLUSIV

Finala Cupei României şi-a meritat numele, meciul fiind disputat într-o atmosferă extraordinară asigurată de galeriile celor două protagoniste. Startul întâlnirii de la Sibiu a fost dominat de deţinătoarea trofeului, Sepsi, dar clujenii şi-au revenit repede, iar Thiam l-a pus la încercare pe Niczuly în minutul 25, când portarul covăsnenilor a respins în bară şutul senegalezului. Alb-negrii au mai trimis o dată în bară, în minutul 33, la şutul lui Dan Nistor, însă ultima ocazie importantă a primei părţi a fost şutul din întoarcere al lui Safranko, scos excelent de Gorcea, în minutul 45+1.

În partea secundă Gorcea a fost protagonistul unei faze controversate, la care VAR-ul nu s-a sesizat: corner de pe dreapta executat de Jonathan Rodriguez, lovitură de cap Safranko şi Gorcea a prins balonul pe linia porţii, deşi jucătorii lui Sepsi au acuzat că portarul clujean a depăşit linia porţii.

Imediat după faza amintită, suporterii clujenilor au dat startul unui spectacol pirotehnic care a acoperit cu fum suprafaţa de joc, două torţe ajungând şi în interiorul suprafeţei de joc. Până la finalul celor 90 de minute regulamentare nu au mai fost faze importante de poartă şi s-a intrat în reprizele de prelungiri.

În minutul 102 Tescan a scăpat singur cu Niczuly, dar a şutat slab şi portarul lui Sepsi a respins, iar finala a fost decisă la lovituri de departajare. Sepsi s-a impus, în cele din urmă cu 5-4, după ce portarul Niczuly a respins penaltiul decisiv, executat de clujeanul Martic. La loviturile de la 11 metri au marcat Roland Varga, Tudorie, Ion Gheorghe, M. Ştefănescu şi Mark Tamas (Sepsi), respectiv Chipciu, Bic, Tescan şi Nistor (U Cluj). Au ratat Jonathan Rodriguez şi Aganovic pentru Sepsi, în timp ce de la U Cluj au ratat Ely Fernandes, Jose Gomes şi Martic.

Sepsi a cucerit trei trofee importante în ultimii cinci ani şi a depăşit-o pe FCSB, care are doar o Cupă a României. 

Dan Udrea: ”Din ultimii cinci ani, Sepsi are mai multe trofee decât FCSB. Două Cupe ale României şi o Supercupă, în timp ce, FCSB are doar o Cupă. E ceva pentru un club care a luat de la zero totul”.

Florin Lovin: ”Da, au o strategie! Au stabilitatea financiară, mulţi jucători preferă decât să meargă pe 10.000 de euro, preferă să meargă pe 6.000 la un club ca Sepsi care are o stabilitate. Are infrastructură. De asta au ajuns aici”.

Echipele care au evoluat:

  • SEPSI: Niczuly - D. Ciobotariu (R. Dimitrov 86), M. Bălaşa (M. Tamas 85), Ninaj, A. Dumitrescu - C. Matei (I. Gheorghe 75), N. Păun (R. Varga 111), J. Rodriguez, M. Ştefănescu – Rondon (Aganovic 46), Safranko (Tudorie 75). ANTRENOR: Cristiano Bergodi
  • U CLUJ: Gorcea - Martic, Miron, Piţian, Chipciu - G.Simion - D. Nistor, Remacle (Ely Fernandes 100), I.Filip (Jose Gomes 80), Bic – Mamadou Thiam (Tescan 99). ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

Afla mai multe despre: sepsifcsbcupa romanieiniczuly 

viewscnt
Articole similare