Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Serie A, ca Liga 1! Cum ar urma să se transforme campionatul din Italia. Propunerea e pe masa preşedintelui federaţiei

Serie A, ca Liga 1! Cum ar urma să se transforme campionatul din Italia. Propunerea e pe masa preşedintelui federaţiei

Serie A

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, are pe masă propunerea pentru schimbarea sistemului din Serie A, începând din 2023 sau 2024.

Se pregăteşte schimbarea sistemului din Serie A

Conducătorii fotbalului italian au de luat o decizie importantă în această perioadă. După ce luni au discutat despre posibilitatea ca spectatorii să revină pe stadioane din sezonul următor, după un an de absenţă, acum vor avea un alt subiect important pe ordinea de zi. 

Din 2023 sau 2024, sistemul campionatului ar urma să se schimbe. Conform Corriere dello Sport, ar urma să fie introdus sistemul play-off/play-out şi numărul echipelor să fie redus la 18, precum s-a întâmplat în Liga 1, în mandatul lui Răzvan Burleanu. 

Compania Deloitte a propus schimbarea, iar patru, şase sau opt ar urma să se califice în play-off, iar restul să joace îm play-out. Federaţia italiană are pe masă deja această propunere. 

De altfel, preşedintele Gabriele Gravina susţine această schimbare şi ar dori ca nou sistem să fie aprobat rapid. 

În ultimul sezon din Serie A, Inter a devenit campioană, AC Milan a fost pe locul secund, iar Atalanta a încheiat podiumul. Juventus a fost doar pe locul al patrulea. Benevento, Crotone şi Parma au retrogradat. 

Afla mai multe despre: serie a sistem de joc 

viewscnt
Articole similare