Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şerif Tiraspol - Partizan Belgrad, din Conference League, fără spectatori. 12 sârbi nu au putut intra în Republica Moldova pentru meci

Şerif Tiraspol - Partizan Belgrad, din Conference League, fără spectatori. 12 sârbi nu au putut intra în Republica Moldova pentru meci
Comentarii

Meciul de fotbal dintre echipele Şerif Tiraspol şi Partizan Belgrad, programat, joi, în play-off-ul Conference League, se va disputa fără spectatori. Luni, 12 suporteri sârbi nu au putut intra în Republica Moldova, pe motiv că nu întruneau condiţiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.

Luni, pe pagina de Facebook a clubului de fotbal Partizan au apărut imagini în care 12 cetăţeni din Serbia spun că nu pot intra în R. Moldova.

După câteva ore aceştia au adăugat că aşteaptă reacţia Ministerul de Externe. Totuşi, în cele din urmă, cetăţenii sârbi au anunţat că fac cale întoarsă.

Poliţia de Frontieră a anunţat, pentru Agora.md, că mai mulţi cetăţeni străini au primit refuz de intrare în R. Moldova, pe motiv că nu întruneau condiţiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Persoanele nu şi-au putut justifica scopul călătoriei în R. Moldova, neavând documentele necesare în acest sens.

Printre aceştia s-ar număra şi cetăţenii Serbiei veniţi pentru meciul echipei Parizan.

Într-un comunicat public, Federaţia Moldovenească de Fodbal a informat FC Şerif despre decizia autorităţilor moldoveneşti ca meciul să se dispute fără spectatori.

În acest sens, FC Şerif îi informează pe spectatorii care au cumpărat bilete pentru meci că clubul va returna banii pentru aceste bilete.

Reprezentanţii Serviciului de Informaţii şi Securitate au menţionat că deocamdată nu vor face declaraţii oficiale pe marginea cazului.

Luni, preşedinta Maia Sandu a făcut declaraţii de presă în contextul planului Kremlinului de destabilizare în R. Moldova, informaţii interceptate de serviciul de spionaj ucrainean.

Potrivit Maiei Sandu, planul presupune folosirea persoanelor din afara ţării pentru acţiuni cu caracter violent. De exemplu, în documentele transmise de partea ucraineană apar instrucţiuni privind intrarea în R. Moldova pentru cetăţeni din Rusia, Belarus, Serbia şi Muntenegru. Preşedinta dă asigurări că instituţiile statului lucrează la prevenirea provocărilor şi ţin situaţia sub control.

Ministrul Afacerilor Externe, Ivica Dacic, a negat posibila participare a cetăţenilor sârbi la acţiuni subversive care vizează destabilizarea situaţiei în R. Moldova.

„Solicităm autorităţilor moldoveneşti să transmită de urgenţă toate informaţiile pe care le deţin, pentru că nu am primit niciodată o astfel de sesizare din Moldova”, a spus Dacic.i

Oficialul a adăugat că Serbia nu va permite afectarea reputaţiei şi intereselor ţării, precum şi a relaţiilor de prietenie dintre Serbia şi Moldova. Ministrul a amintit că, potrivit legislaţiei Serbiei, orice participare a cetăţenilor sârbi la conflicte armate din străinătate se califică drept infracţiune.

Afla mai multe despre: şerif tiraspol - partizan belgrad 

viewscnt
Articole similare