You are here:

„Şi Klopp dacă vine, şi Guardiola... Doar miracolul îi mai salvează”. Mitul SMURD, pus la mare îndoială: „S-au aşezat anii peste el. Nu ştiu ce capacitate mai are”

„Şi Klopp dacă vine, şi Guardiola... Doar miracolul îi mai salvează”. Mitul SMURD, pus la mare îndoială: „S-au aşezat anii peste el. Nu ştiu ce capacitate mai are”

Dinamo București

Comentarii

Gheorghe Mulţescu (68 de ani) se întoarce după şapte ani la Dinamo. Tehnicianul menit să îi salveze pe roş-albi de la retrogradare este al cincilea antrenor care conduce echipa din Ştefan cel Mare în acest sezon după Neagoe, Moga, Uhrin şi Mihalcea.

Expertul Telekom Sport, Cornel Dinu, pune la îndoială şansele de reuşită ale lui Gigi Mulţescu de a o redresa pe Dinamo, în ciuda faptului că tehnicianul şi-a câştigat porecla de „SMURD”. Mulţescu este antrenorul care în ultimii ani s-a remarcat prin efectul rapid şi eficient pe care l-a avut atunci când a preluat o echipă aflată în degringoladă.

Mulţescu nu a mai antrenat pe nimeni de fix un an de zile. Pe 14 iulie 2019, „SMURD-ul” s-a despărţit de Petrolul, club pe care l-a condus timp de trei luni. În opinia lui Dinu, lotul de jucători pe care îl are Dinamo reprezintă o mare problemă pentru oricare tehnician ar sta pe banca penultimei clasate.

„(Vă surprinde că nu mai e Mihalcea, că e dat afară?)
Nu ma mai surprinde nimic din decadenţă... Cand eram mic, la Târgovişte, mergeam la bâlci, dar nu mă dădeam în căluşei. Stăteam la masă, nu schimbam locul. M-am dat o dată în bărci. Dar iarna îmi plăcea să mă dau pe derdeluş. Dinamo e ca pe un derdeluş şi se duce undeva într-un abis al decadenţei şi se încearcă o oprire exact ca atunci când eram copii, cu picioarele în faţă, să se pună frână.

Situaţia asta cu plecarea lui Mihalcea... Care probabil se acomodase cu aşa-zisul lot de jucători pe care a ajuns să îl aibă în ultimii ani Dinamo şi aducerea lui Gigi (n.r. Mulţescu)... Gigi e un om cu care am lucrat şi un om care ştie fotbal, dar s-au aşezat anii peste el. Nu îmi permit să fac judecăţi de profunzime pentru că ţin la el din multe puncte de vedere. El a creat fotbal. Acum nu ştiu ce capacitate are să mai creeze în continuare şi să se impună într-un vestiar ca cel de la Dinamo.

Un vestiar la care s-a ajuns prin faptul că cei care conduceau copiii şi juniorii în frunte cu Bălănescu au devenit mentorii, tipii care se pricepeau să aducă jucători pe discuţii mult mai mult decât periculoase, pe relaţii, cu comisioane, cu impresari şi care nu au avut nicio legătură nici ca valoare, nici ca omogenitate a lotului pe nişte criterii care deja sunt pretenţioase.

Gigi ştie fotbal, dar depinde ce mai poate face şi cu marfa asta. Caii pe care îi are Dinamo acum în grajd sunt o nenorocire făcută în utlimii ani. Nu mai are nimic legătură cu performanţa, cu tradiţia. De aceea situaţia e mai mult decât miraculoasă. E de gen Fatima sau eu ştiu ce apariţie de salvare.

La ora actuală problema la Dinamo e în principal de lot, de atmosferă, de coeziune între jucători, plecând de la tot ce înseamnă valoare de lot. Şi Klopp dacă vine sau Guardiola... Doar mircaolul îi salvează cu jucătorii ăştia. Să se împiedice celelalte echipe. Dinamo e apropiată doar de Clinceni şi de Târgovişte, ca lot. Târgovişte cu o omogenitate mai bună de joc”, a declarat Cornel Dinu în emisiunea „Minutul 91” de la Telekom Sport.

„Şi Klopp dacă vine, şi Guardiola... Doar miracolul îi mai salvează”. Mitul SMURD, pus la mare îndoială

Mulţescu a mai avut trei mandate în calitate de antrenor al lui Dinamo: în sezonul 1990-1991, în 2008 şi în 2013. În prezent, „câinii roşii” sunt pe locul 7 în play-out, cu 21 de puncte, unul mai puţin decât Poli Iaşi, ocupanta locului de baraj şi cinci mai puţine decât Academica Clinceni.

Spre deosebire de restul echipelor din play-out, Dinamo are două meciuri în minus disputate.

Afla mai multe despre: dinamodinumihalceamultescu 

viewscnt
Articole similare