Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simeone, premieră absolută pe banca lui Atletico. Ce bornă negativă a atins antrenorul

Simeone, premieră absolută pe banca lui Atletico. Ce bornă negativă a atins antrenorul
Comentarii

Atletico de Madrid a pierdut, în această seara, pe terenul lui FC Porto, scor 1-2. Portughezii au început ca din tun, iar Taremi a înscris cu poarta goală, după pasa lui Evanilson.

Simeone, premieră absolută pe banca lui Atletico. Ce bornă negativă a atins antrenorul

Gazdele şi-au dublat avantajul în minutul 25, cănd Eustaqio l-a învins din careu pe Oblak, după o acţiune pe partea stângă al lui Galeno. 

În ultimul minut de prelungire, Yannick Ferreira Carrasco a executat un corner, iar Marcano, căpitanul lui Porto, a deviat mingea în propria poartă.

Celălalt meci din grupă, cel dintre Bayer Leverkusen şi Club Brugge s-a terminat la egaliate, scor 0-0. Astfel, Porto s-a calificat de pe primul loc, Club Brugge de pe al doilea, iar Leverkusen merge în Europa League, de pe poziţia a treia.

Atletico părăseşte competiţia, după ce a obţinut o singură victorie din şase posibile. Singurul succes al madrilenilor a venit în prima etapă din grupe, în faţa adversarei de astăzi, pe teren propriu, scor 2-1.

Trupa lui Simeone a fost la mâna ei pentru a accede în Europa League

Înainte de meci, Atletico avea nevoie de cel puţin acelaşi rezultat, ca cel ce se înregistra pe BayArena din Leverkusen, pentru a merge în primăvara Europa League. 

Partida din Germania s-a terminat nedecis, iar ”farmaciştii” s-au calificat pentru al cincilea sezon la rând, în fazele superioare ale competiţiei.

Anul trecut, Atalanta i-a eliminat pe nemţi, în optimi, cu scorul de 4-2 la general. FC Porto a acces pentru prima dată, în fazele superioare ale ”celei mai tari competiţii intercluburi”, din 2019 încoace. În acel sezon, ”dragonii” au fost eliminaţi în sferturi de Liverpool, echipă ce avea să câştige trofeul în acel an. 

Reper istoric pentru belgieni

Club Brugge s-a calificat în optimile Champions League, pentru prima dată în istorie, de la adoptarea noului format de către Uefa, în 1992. 

Câştigătoarea ultimelor trei ediţii, ale primei ligi belgiene, s-a aflat la şefia grupei, până la meciul de astăzi. Cea mai mare performanţă din istoria clubului, ce va împlini 131 de ani peste câteva săptămâni, a fost finala de Liga Campionilor,

pierdută în faţa lui Liverpool, în 1978.

Atletico, de recunoscut

După meciul dramatic, pierdut la ultima fază, pe terenul lui Cadiz, ”los colchoneros” au bifat un minim absolut, sub comanda lui Simeone. 

Niciodată în mandatul antrenorului argentinian, Atletico nu a mai terminat o grupă europeană pe ultimul loc. 

Aflat pe banca lui ”Atleti” din decembrie 2011, ”Cholo” a reuşit să ajungă cu madrilenii de două ori până în finala Champions League, ambele finale pierdute în faţa marii rivale, Real Madrid. 

Cu Atletico, Simeone a câştigat pe plan european patru trofee: două Supercupe ale Europei, şi de două ori Europa League. 

În campionat, Atletico se află pe locul trei, la nouă puncte distanţă de liderul, Real Madrid.

Afla mai multe despre: simeoneatletico 

viewscnt
Articole similare