Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep a primit motivarea Tribunalului! Cine i-a dat suplimentul cu probleme şi cum este implicat Patrick Mouratoglou

Simona Halep a primit motivarea Tribunalului! Cine i-a dat suplimentul cu probleme şi cum este implicat Patrick Mouratoglou

Tenis

Comentarii

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat documentul oficial prin care motivează decizia drastică de a o suspenda pe Simona Halep 4 ani.

Simona Halep a primit motivarea Tribunalului! Cine i-a dat suplimentul cu probleme şi cum este implicat Patrick Mouratoglou

Persoana care i-a oferit Simonei Halep suplimentul contaminat este Candice Gohier, fizioterapeuta din stafful lui Patrick Mouratoglou, care a început să lucreze cu sportiva noastră în aprilie 2022, atunci când Halep a decis să colaboreze cu antrenorul francez. Iată ce se prezintă în motivarea ITIA:

„Halep susţine că prezenţa roxadustatului (n.r. - substanţa interzisă) în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei.

Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranţe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriţia ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat şi i s-a răspuns că da. 

De asemenea, Halep şi Gohier au verificat împreună recipientul şi au observat că nu există nicio substanţă interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat şi cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanţă interzisă şi nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conştientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate şi s-a asigurat că produsele au fost verificate şi recomandate de specialişti în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 şi trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în motivarea ITIA. 

Nick Kyrgios o desfiinţează pe Simona Halep:„Dacă mă dopam şi eu, aveam 5 Grand Slam-uri până acum!”

Nick Kyrgios, rebelul tenismen australian, şi-a expus şi el părerea în ceea ce priveşte suspendarea Simonei Halep.

Kyrgios a criticat-o în termeni duri pe sportiva noastră şi a făcut o precizare interesantă. Sportivul este convins că ar fi reuşit să câştige numeroase titluri majore dacă ar fi luat aceeaşi substanţă pentru care Halep a fost suspendată.

„Eu mă descurc cu banane şi cu suc în meciuri de 5 seturi, iar recordurile mele vorbesc de la sine. Poate că jucătorii ar trebui să nu mai ia tot felul de mizerii. Uită-te în oglindă la finalul zilei şi fă ceea ce trebuie!

De ce credeţi că a fost suspendată 4 ani Simona? Sunt sigur că dacă mă dopam şi eu, aveam 5 Grand Slam-uri până acum!”, a scris Nick Kyrgios pe Twitter.

Fanii au reacţionat imediat şi l-au luat la rost pe Kyrgios: „Eşti un idiot! Simona Halep nu a luat acea substanţă intenţionat!”, „Ce recorduri ai stabilit tu?”, au fost doar câteva dintre replicile pe care le-a primit Kyrgios.

Afla mai multe despre: simona haleptenissuspendare 

viewscnt
Articole similare