Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep a rupt tăcerea: ”Mouratoglou şi echipa lui mi-au recomandat suplimentul contaminat”

Simona Halep a rupt tăcerea: ”Mouratoglou şi echipa lui mi-au recomandat suplimentul contaminat”

Tenis

Comentarii

Simona Halep aşteaptă audierea de la TAS, în luna februarie, pentru a înţelege exact pe ce drum va apuca în continuare.

Simona Halep a fost suspendată patru ani de zile, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanţă interzisă, ce s-a regăsit pe lista sa de suplimente pe bază de colagen.

Jucătoarea din Constanţa aşteaptă deznodământul final: o reducere substanţială a pedepsei sau menţinerea deciziei iniţiale. De asemenea, mai există şi pericolul ca Simona să primească o mărire a suspendării, aşa cum a solicitat ITIA, de şase ani.

  • Suspendarea Simonei Halep este activată pentru perioada 7 octombrie 2022 - 6 octombrie 2026.

Simona Halep: ”Echipa mea a recomdant să iau suplimentul”

În aceste zile, Simona Halep a susţinut un interviu pentru francezii de la ”Paris Match”, în care a recunoscut că a luat suplimentul contaminat la sugestia echipei sale, conduse de Patrick Mouratoglou.

Simona Halep şi echipa cu pricina au rupt orice legătură de câteva luni de zile, iar curajul româncei pare să iasă la suprafaţă. Sportiva începe să fie mai vocală şi să-şi susţină nevinovăţia arătând cu degetul spre foştii săi colaboratori. Lucru pe care l-a evitat în trecut.

Echipa mea a recomandat să iau un supliment cu colagen. Am ţinut cont de recomandare şi ulterior s-a dovedit că suplimentul era contaminat.

Un sportiv profesionist e înconjurat de oameni care trebuie să aibă grijă de el, de sănătatea lui. Mi-am pus mereu încrederea totală în oamenii cu care am lucrat. Nu sportivul de performanţă trebuie să verifice ce conţine un supliment.

Sunt sigură că ce s-a întâmplat n-a fost cu intenţie şi sunt recunoscătoare că el şi-a recunoscut greşeala, care e şi greşeala echipei. Ei sunt cei care mi-au dat acest supliment. Şi din cauza acestei greşeli, greşeala lor, eu sunt singura persoană care plăteşte preţul. O carieră de 25 de ani e distrusă!

Acum nu mai lucrăm împreună. N-am mai avut nicio legătură de câteva luni. Şi nici nu m-am mai antrenat la Academia Mouratoglou de anul trecut.

Dacă va fi menţinută sancţiunea, nu ştiu ce se va întâmpla în următorii trei ani. Visul meu e să mă întorc, indiferent de vârstă. Un lucru e cert: vreau să stabilesc eu cum îmi voi încheia cariera şi nu vreau ca acest lucru să se întâmple în altă parte decât pe teren!”, a declarat Simona Halep.

 

Afla mai multe despre: simona halepitiapatrick mouratogloutas 

viewscnt
Articole similare