Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep, declaraţii impresionante la final: "Am simţit că nu mai pot respira în ultimul game"

Simona Halep, declaraţii impresionante la final: "Am simţit că nu mai pot respira în ultimul game"

Sporturi

Comentarii

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un "major", după Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

„Vreau să vă mulţumesc tuturor. În ultimul game am simţit că nu mai pot respira. Am încercat să nu repet ceea ce am făcut în urmă cu un an aici. Am visat la acest moment de când am început să joc tenis. Paris e un oraş special.

Sloane e o jucătoare foarte bună. Când eram condusă cu 0-2 în setul doi, mi-am spus că totul s-a dus şi trebuie să încep să joc mai relaxat” - a spus Simona Halep. 

La zece ani după ce a câştigat titlul la Roland Garros, la junioare, Simona Halep l-a obţinut şi la senioare, devenit a 49-a jucătoare din lume care ridică deasupra capului un trofeu de grand slam, în Era Open.

Calificarea în finală la Roland Garros este recompensată cu 1,12 milioane de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani şi 1,68 de metri înălţime, a disputat a XXXI-a finală din carieră, a patra din acest an.

Afla mai multe despre: simona haleptenisroland garrosparis 

viewscnt
Articole similare