Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep, noi declaraţii în scandalul de dopaj: ”Este pur şi simplu o nebunie!”

Simona Halep, noi declaraţii în scandalul de dopaj: ”Este pur şi simplu o nebunie!”

Tenis

Comentarii

Simona Halep a declarat că a fost complet şocată când a aflat că a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Ea a subliniat că, dacă ar fi ştiut despre Roxadustat, nu ar fi luat, deoarece se confruntă şi cu probleme cu glanda tiroidă.

"Am fost încrezătoare după audiere, pentru că au fost atât de multe lucruri care nu aveau sens şi care nu sunt corecte", a declarat dubla campioană de Grand Slam la tenis feminin de simplu într-un interviu pentru Front Office Sports.

Însă tribunalul, care i-a dictat lui Halep o interdicţie de patru ani săptămâna trecută, a ignorat practic toate dovezile pe care avocatul ei şi experţii le-au prezentat pentru a explica de ce un medicament - unul interzis deoarece s-a demonstrat că stimulează rezistenţa - la o audiere din iunie.

"Când am primit decizia, am fost complet şocată", a declarat Halep, fostă numărul 1 mondial. "Nu-mi venea să cred că m-au suspendat timp de patru ani. Nu au găsit nimic rău în sângele meu. Este o nebunie că au luat această decizie cu tot ceea ce a prezentat [echipa ei juridică]. M-au judecat pe baza unor scenarii. Nu există nicio dovadă. Este pur şi simplu o nebunie", a spus ea.

Conform standardului de răspundere strictă care îi obligă pe sportivi, Halep a anticipat o formă de sancţiune, deoarece sportivii sunt consideraţi responsabili pentru ceea ce intră în corpul lor, chiar dacă este neintenţionat. Dacă sportivii pot depista sursa unui rezultat pozitiv, ei pot atenua consecinţele dopajului.

La începutul acestui an, echipa de avocaţi a lui Halep a reuşit să identifice sursa rezultatului pozitiv, întrucât substanţa (Roxadustat) a fost descoperită într-un supliment nutritiv pe care începuse să îl ia la recomandarea fizioterapeutului său de la Mouratoglou Academy înainte de a fi depistată pozitiv la testul antianemic la US Open 2022.

"Este o încălcare, dar am spus că sancţiunea ar trebui să fie foarte mică", a declarat Howard Jacobs, avocatul lui Halep.

Simona Halep: „Jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut”

Întrebată despre reacţiile împotriva ei, Simona Halep nu s-a ferit să răspundă. „Toată lumea are dreptul să mă judece, pentru că tribunalul a decis că a fost vina mea. 

Cineva mi-a spus că jucătoarele care mă urăsc o fac pentru că le-am bătut”, a spus Halep într-un interviu pentru Front Office Sports.

Afla mai multe despre: simona haleptenisdopajroxadustat 

viewscnt
Articole similare