You are here:

Simona Halep, probleme medicale mai mari decât s-ar fi crezut. Ratează Jocurile Olimpice. Cât va sta pe bară | EXCLUSIV

Simona Halep, probleme medicale mai mari decât s-ar fi crezut. Ratează Jocurile Olimpice. Cât va sta pe bară | EXCLUSIV

Simona Halep

Comentarii

Parcă nu se mai opresc veştile rele pentru Simona Halep, după retragerea forţată a acesteia din primul tur al turneului Trophee Clarins. Sportiva din România urmează să fie incertă şi pentru Jocurile Olimpice de la Paris din cauza problemelor medicale.

Simona Halep, 32 de ani, locul 1149 WTA, s-a retras forţat din meciul contra americancei McCartney Kessler, 24 de ani, numărul 123 mondial, în primul tur al turneului Trophee Clarins.

Jucătoarea din România câştigase primul set al partidei, dar a acuzat probleme la genunchi şi nu a reuşit să ducă la capăt primul meci jucat pe zgură.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

”Aceeaşi durere de genunchi ca în Miami, prea riscant să continui”, afirma fostul număr 1 WTA, potrivit jurnalistului francez Eric Salliot. 

Care este situaţia Simonei Halep cu puţin timp înainte de Jocurile Olimpice

Totuşi, înainte de plecarea din ţară, conform surselor Orange Sport, doctorul Ştefan Irimia i-a recomandat Simonei Halep să nu meargă la aceste turnee, să nu forţeze şi să aibă grijă de genunchi. 

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

Însă, sportiva n-ar fi ascultat atunci când cei din anturajul ei i-au spus să nu meargă nici la Miami, acolo unde s-a agravat accidentarea. Acum ea mai rămâne la Paris pentru investigaţii suplimentare. Va sta pe bară două luni, astfel că ratează sigur Jocurile Olimpice.

De asemenea, după ce s-a retras de la turneul de la Paris, Simona Halep a fost luată instant la control şi de cei de la Agenţia Antidoping.

Prin ce a trecut Simona Halep în ultimul an şi jumătate

Simona Halep a fost suspendată în octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat - un medicament interzis care stimulează producţia de globule roşii - la US Open din acel an.

Jucătoarea a fost acuzată şi de o altă încălcare de regulament anul trecut, din cauza unor nereguli în paşaportul său biologic al sportivilor, o metodă concepută pentru a monitoriza diferiţi parametri sangvini în timp pentru a descoperi un potenţial dopaj.

Dar Halep, care a negat cu tărie acuzaţiile care i s-au adus, a primit permisiunea de a reveni la joc după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis, în martie 2024, că suspendarea sa ar trebui redusă la nouă luni, perioadă pe care o ispăşise deja şi care a expirat în 6 iulie 2023.

De la revenirea în circuit, Simona Halep a jucat la două turnee, la Miami, unde a fost învinsă cu 1-6, 6-4, 6-3 de Paula Badosa în runda inaugurală, şi, miercuri, la Paris (Trophee Clarins), unde a abandonat în primul tur.

Afla mai multe despre: simona halepjo paristenis 

viewscnt
Articole similare