Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simone Tempestini şi copilotul său, obiectiv măreţ la Campionatul European de raliuri: "Abia aşteptăm"

Simone Tempestini şi copilotul său, obiectiv măreţ la Campionatul European de raliuri: "Abia aşteptăm"
Comentarii

Pilotul clujean Simone Tempestini, de şase ori campion naţional absolut de raliuri al României, va lua startul în acest weekend la prima etapă din Campionatul European, care va avea loc la Fafe, în Portugalia.

Campion mondial de juniori în 2016, Tempestini (27 de ani) a anunţat că vrea să participe la cel puţin 6 dintre cele 8 etape programate în acest sezon continental. Pilotul de la Napoca Rally Academy va concura pe un model Skoda Fabia R5, urmând să îl aibă în dreapta pe Sergiu Itu.

La ediţia din 2021 a etapei europene de la Fafe, Tempestini s-a impus inclusiv pe o probă specială şi s-a aflat pe podium până la finalul zilei a doua, când a abandonat din cauza unor probleme tehnice. „E unul dintre traseele noastre favorite. Abia aşteptăm să înceapă cursa”, a spus clujeanul.

Echipajul tricolor este considerat unul dintre favoriţii la podiumul etapei care va debuta vineri şi va avea un total de 198 de kilometri pe 17 probe speciale. „Este evident că ne dorim un loc pe podium. Vrem să încheiem anul cât mai sus şi suntem determinaţi să ne atingem obiectivul”, a conchis Simone Tempestini.

Într-o cursă pregătitoare pentru European, Tempestini şi Itu s-au clasat pe locul 2 la Rally Terra Valle del Tevere, la numai 3,3 secunde de victorie.

Afla mai multe despre: simone tempestinicampionatul europeanraliuri 

viewscnt
Articole similare