Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Sincer!". Florin Prunea dezvăluie momentul când s-a temut, după întâmplarea de coşmar de la CM '94 cu Generaţia de Aur: "Nea Puiu, nu ies!"

"Sincer!". Florin Prunea dezvăluie momentul când s-a temut, după întâmplarea de coşmar de la CM '94 cu Generaţia de Aur: "Nea Puiu, nu ies!"

Echipa națională

Comentarii

Prezent la lansarea filmului "Hai, România!", documentarul Generaţiei de Aur, Florin Prunea (55 de ani) a dezvăluit momentul când s-a temut după ce performanţa reuşită de echipa naţională a României la Cupa Mondială din 1994, din Statele Unite ale Americii.

Fostul goalkeeper al naţionalei României, Florin Prunea, a scos la iveală un episod de la întoarcerea Generaţiei de Aur de la Campionatul Mondial din 1994 şi a spus că s-a temut să dea ochii cu suporterii tricolori, când avionul care a adus echipa în ţară, din SUA.

Florin Prunea s-a temut să dea ochii cu suporterii României, după CM '94: "Nea Puiu, nu ies, nu vezi ce e afară?"

Gafa din meciul dramatic cu Suedia, de la Cupa Mondială SUA '94, l-a urmărit pentru mult timp pe Florin Prunea, care s-a temut să iasă în faţa suporterilor români la revenirea în ţară, după performanţa făcută cu Generaţia de Aur pe tărâm american.

La revenirea în România, avionul echipei naţionale a României a oprit prima dată la Timişoara, unde suporterii naţionalei aşteptau pentru a felicita jucătorii, dar Florin Prunea a fost ezitant să dea ochii cu fanii, după ce selecţionerul Anghel Iordănescu le-a cerut jucătorilor să iasă din avion şi să-i salute.

Florin Prunea a ieşit şi a avut parte de o surpriză: "Avionul a oprit întâi în Timişoara. Erau în jur de 50 de mii de timişoreni. Şi nea Puiu a venit să ne dăm jos din avion, nu am vrut să cobor, sincer. 'Nea Puiule, nu ies, nu vezi ce e afară?'. Şi când am coborât pe scară şi am auzit că toată lumea îmi strigă numele.

Zic, 'Am scăpat , m-au iertat'. M-au iertat oamenii, sigur că sunt oameni care şi acum îmi aduc aminte şi e normnal să fie aşa, dar lumea nu o spune cu răutate", a spus Florin Prunea, la lansarea filmului.

Naţionala României a ajuns până în sferturile de finală la CM 1994, în Statele Unite ale Americii, şi a fost eliminată de Suedia din drumul către o semifinală cu Brazilia. Florin Prunea a ieşit greşit o centrare şi i-a permis lui Kenneth Anderson să înscrie şi să împingă meciul în prelungiri şi la loviturile de departajare.

La penalty-uri, Dan Petrescu şi Miodrag Belodedici nu l-au putut învinge pe Thomas Ravelli, iar Suedia s-a calificat în dauna României în semifinalele turneului american.

Afla mai multe despre: florin pruneasua 1994campionatul mondial sua 1994florin prunea gafaflorin prunea suporteri 

viewscnt
Articole similare