Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris şi-a dezvăluit strategia: "Pentru a intra în atmosfera de concurs"

Singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris şi-a dezvăluit strategia: "Pentru a intra în atmosfera de concurs"

Gimnastică

Comentarii

Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine româneşti la Jocurile Olimpice de la Paris.

Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!  

Andrei Muntean e calificat la toate aparatele la Jocurile Olimpice, dar spune că se va concentra e paralele, acolo unde la Rio a terminat pe locul 6.   

Tocmai de aceea, va mai participa în calificări doar la alte două aparate, ca să se încălzească pentru favoritul său.   

„În principiu voi face sigur paralele, dar am vorbit cu antrenorii şi aşteptăm să vedem şi tragerea la sorţi. Ideal ar fi că fac unul sau două aparate înainte de paralele, pentru a intra în atmosfera de concurs”, a spus Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024, pentru Sportsnet.ro.  

Andrei îşi va lua la Paris şi mierea de salcâm pe care o foloseşte pentru a-şi menţine aderenţa pe barele aparatului favorit. Recunoaşte că mereu are un borcănaş cu el la concursuri.  

„Folosesc aceeaşi miere de mai bine de 10 ani. Mierea de salcâm. Asta de salcâm mi se potriveşte cel mai bine. Îmi ţine priza foarte bine şi am rămas fidel. Foarte mulţi folosesc apă cu zahăr, se topeşte, se face un lichid şi se pune ca şi un înlocuitor de miere. De fiecare dată avem un borcănel sau un recipient unde băgăm miere şi putem să folosim” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024. 

El îşi aminteşte că la ediţia de acum opt ani s-a întâlnit în satul olimpic cu adevăraţi idoli ai sportului mondial.  

„M-am întâlnit cu surorile Williams, cu amândouă, cu Djokovic. Cred că l-am văzut şi pe Nadal, dar nu mai ştiu exact. Oricum, de obicei toată lumea era în jurul lor şi încercau să facă poze, pentru că sunt amintiri pentru o viaţă să vezi asemenea personalităţi ale sportului. Dar de fapt tot ce se întâmplă acolo e foarte frumos. Ştii că sunt cei mai buni sportivi din lume în satul olimpic, toţi stăm acolo, mergem la masă, mâncăm împreună, ne plimbăm în satul olimpic împreună. E un sentiment unic pe care doar dacă ajungi la acea competiţie îl poţi trăi” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024. 

Andrei e unul dintre gimnaştii români care un element care îi poartă numele. Cum e şi un mare amator de prăjituri, spune că dacă ar fi ca o prăjitură să-i poarte numele, aceea ar fi cea cu mere.  

„Mama şi iubita mea fac prăjituri excelente. Nu pot spune că am una preferată, pentru că mănânc mereu cu plăcere diverse dulciuri, dar în limitele normale pentru un sportiv. Dar am crescut cu prăjitura cu mere şi în continuare cred că pot spune că e preferata mea, aşa că pe ea aş alege-o dacă ar fi să-mi poarte numele” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024. 

Ca orice copil şi Andrei şi-a dorit să fie un personaj de desene animate. El spune că i-ar fi plăcut să fie Peter Pan sau Popeye Marinarul. Cu acesta din urmă are în comun şi forţa extraordinară. De altfel, recordul lui este impresionant: poate face 70 de tracţiuni, dar şi 73 de flotări în stând pe mâini!  

„Mă uitam foarte mult la Peter Pan, care zbura. Aş fi vrut să fiu Peter Pan. Sau Popeye Marinarul. Ştiu că am făcut 70 de tracţiuni odată. În ceea ce priveşte flotările în stând pe mâini, maximul meu a fost de 73. Aveam în fiecare an, la sfârşit sau la început, cantonamente în care făceam testări cu colegii” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024. 

Colecţionează căni şi visează să plece în safari 

Dacă unii oameni îşi cumpără din străinătate magneşi de frigider, Andrei are de câţiva ani o pasiune mai specială: colecţionează căni. Îşi ia câte una din fiecare oraş al lumii în care ajunge şi are deja peste 30. 

„Sunt cănile de la Starbucks care sunt inscripţionate cu oraşele. De peste tot pe unde merg îmi achiziţionez, fac concurs cu maseurul nostru, Răzvan Spirescu. El mi-a dat ideea şi de mulţi ani amândoi colecţionăm. Nu ştiu câte am, sigur peste 20. Poate sunt chiar 30, de fapt. Nu beau din ele, doar le colecţionez şi încerc să-mi aduc aminte momente trăite în fiecare oraş” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024. 

După ce se va lăsa de gimnastică, Andrei ştie exact ce va face: va pleca în safari. Iar când va fi acasă se va da cu placa.  

„Ce-mi doresc cel mai mult e să ajung în safari. Sunt înnebunit după lucrurile astea cu animale şi natură, îmi plac foarte mult şi cu siguranţă voi ajunge la un moment dat în viaţa aceasta. M-am dat de câteva ori cu placa, dar în ultimul timp am încercat să fiu mai atent cu sporturile extreme. Îmi place foarte mult, ce-i drept, dar aş risca o accidentare. Cred că voi avea destul timp după ce mă las de gimnastică să mă ocup de cealaltă parte” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024. 

Afla mai multe despre: andrei munteanandrei muntean gimnastica 

viewscnt
Articole similare