You are here:

”Situaţie bizară”. Corvinul Hunedoara, de neînţeles pentru presa din Croaţia după calificarea în turul doi

”Situaţie bizară”. Corvinul Hunedoara, de neînţeles pentru presa din Croaţia după calificarea în turul doi
Comentarii

Corvinul Hunedoara a reuşit o performanţă istorică, calificându-se în turul al doilea al Europa League, după un meci tensionat cu Paksi FC (Ungaria), scor 0-2.

Corvinul Hunedoara, analizat de presa din Croaţia

În urma acestei calificări, Corvinul Hunedoara a devenit prima echipă din Liga 2 care reuşeşte o performanţă de asemenea amploare în competiţiile europene.

Următoarea adversară a echipei din liga a doua a României este Rijeka, vicecampioana Croaţiei.

Manşa tur se va juca pe 25 iulie, în Croaţia, în timp ce partida retur este programată o săptămână mai târziu, pe 1 august.

Presa din Croaţia şi-a analizat ”adversara” şi a explicat de ce Corvinul nu a reuşit să promoveze în primul eşalon din România. 

"Corvinul este o echipă din liga a doua a României, care joacă în competiţiile europene datorită faptului că a câştigat într-un mod senzaţional Cupa României. Primul instinct spune că este un scenariu de vis pentru Rijeka, însă nu e chiar aşa.î

Rijeka este cu siguranţă favorita din această dublă, însă Corvinul, trebuie să subliniem, se află în liga secundă doar din cauza unei reguli nebune din România.

Corvinul a încheiat sezonul trecut pe locul secund şi ar fi trebuit să promoveze, însă nu i s-a permis din cauza faptului că în România doar cluburile private pot evolua în primul eşalon. Cele deţinute de suporteri sau comunităţi locale nu pot, iar Corvinul s-a încadrat în a doua categorie, astfel că a rămas în liga secundă.

Pentru ca situaţia să devină şi mai bizară, Corvinul a avut opţiunea de a-şi schimba forma de organizare pentru a putea promova, însă, în acest caz, UEFA ar considera că ar fi vorba despre un alt club şi i-ar revoca licenţa pentru competiţiile europene. Practic, înaintea acestui sezon, clubul a trebuit să aleagă între a juca în competiţiile europene şi a promova. A ales Europa şi a fost lăsată astfel fără posibilitatea de a promova", a scris Index.

Afla mai multe despre: corvinul hunedoaraeuropa leaguecroaţia 

viewscnt
Articole similare